1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Ani Antik Kenti ile Müzeler Ziyarete Kapatıldı
Kışın Karsta Yaşam Koşulları Çok AĞIR

Kışın Kars'ta Yaşam Koşulları Çok AĞIR

Kars'ta 4 kız çocuğu babası, 41 yaşındaki Yener Şengül, çöplüklerden topladığı yanmamış kömürleri satarak geçimini sağlıyor.

A+A-

Kars’ta 4 kız çocuğu babası, 41 yaşındaki Yener Şengül, çöplüklerden topladığı yanmamış kömürleri satarak geçimini sağlıyor.

Gündelik işlerde çalışmak zorunda kalan Şengül’ün sıkıntısı evlenip, 4 kız çocuğunun büyüyüp eğitime başlamasıyla iyice arttı.

Kışları her sabah gün ışıdığında işe koyulan Şengül, soluğu kömür cüruflarının atıldığı çöplerde alıyor. Yanındaki çuvallara doldurduğu kömür cüruflarından yanmamış olanları sebze selesiyle eleyerek ayıklayan Şengül, kilosunu 2 TL’ye satarak evinin masraflarını karşılamaya çalışıyor.

Şengül eski Devlet Hastanesi önüne atılan çöplük alanda her zamanki gibi kömür elemeye başladı. Ellerine taktığı eldivenlerle kömürleri bir bir ayıkladı ve sebze selesine doldurarak elemeye başladı. İçlerinden odun parçası ve tamamen yanmış cürufları ayırarak yakılabilir haldeki kömürleri bir arada topladı. Soğuk havaya rağmen buz tutan kaldırım üzerinde cürufları elediğinde çevreye yayılan toz bulutu Şengül’ün ne sıkıntılar çektiğini gözler önüne serdi.

KIZLARI OKUSUN DİYE

Yaşının henüz genç olduğunu ve kendi okumadığı için kızlarının eğitimi için bu çileyi çektiğini söyleyen Şengül, ilgililerden iş konusunda yardımcı olmasını istedi. Kömür tozu nedeniyle sağlık açısından sıkıntı çektiğini ve artık düzenli bir işinin olmasını isteyen Şengül, yeter ki bir işi olsun ne iş olsa yapacağını belirtti.

“Eve gittiğimde tükürünce ağzımdan adeta kurum akıyor” diyen Şengül, çocuklarının geleceği için bu sıkıntılara katlandığını ifade etti. Kendisi okumamasına rağmen, kız çocuklarının okumaları için ölümüne çalışan Şengül’ün bu duyarlılığı ise görenleri ve duyanları duygulandırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.