1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Parti Konya’dan Yabancı Uyruklu Öğrencilerle İftar
Kışanak, Kaçırılanlar 10 Güne SERBEST

Kışanak, Kaçırılanlar 10 Güne SERBEST

Kışanak, PKK'nin kaçırdığı kamu görevlilerinin on gün içinde serbest bırakılabileceğini söyledi.

A+A-

BDP Eş Genel Başkanı Kışanak, Kandil’de Murat Karayılan başkanlığında bir heyetle görüştüklerini ve PKK’nin kaçırdığı kamu görevlilerini 10 gün içinde bırakacağını açıkladı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) heyeti olarak Kandil’de KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan başkanlığında bir heyetle görüştüklerini açıkladı.

Kışanak, PKK’nin kaçırdığı kamu görevlilerinin on gün içinde serbest bırakılabileceğini söyledi.

CNNTürk’te yer alan habere göre, Süleymaniye temaslarının ardından Erbil'e geçen heyet burada bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan katıldı.

Kışanak: Ailelerine kavuşmaları için çalışacağız

Toplantıda konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, şunları söyledi:

"Kandil'e gittik. Murat Karayılan başkanlığında bir heyetle görüştük. Bize cevaplarını bir hafta 10 gün içinde iletecekler. Kaçırılan kamu görevlileri konusunda ise, onları ailelerine kavuşturacak bir çalışma başlatacaklarını söylediler. Bu çalışmanın da bir hafta 10 gün içinde bitmesi bekleniyor.

“BDP olarak da bu kişilerin ailelerine kavuşması için çalışmamızı sürdüreceğiz. Umuyorum ki en kısa zamanda bir hafta 10 gün içinde önemli bir gelişme olacak ve söz konusu kişiler ailelerine kavuşacak.”

Tuğluk: Kandil barış umudunu arttırdı

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğuk, Kandil’e gönderilen mektubu ilettiklerini ve Öcalan’ın başlattığı sürece destek vereceklerini söyledikleri ifade etti ve şöyle devam etti:

“Görüştüğümüz kişilerden bu sürecin arkasında durmaları için destek ve temennilerimizi ilettik. Kandil’de barış ve çözüm iradesi görmekten memnunuz.

“Kandil iki gün önce bombalanmasına rağmen bu kadar güçlü çözüm ve barış iradesi göstermesi umutlarımızı artırdı. Kandil ziyareti bizde barış umudunu daha da artırdı.”

Türk: Süreç konusunda Öcalan’a teşekkür ediyoruz

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, çözüm sürecinde atılan adımlara karşılık, karşı adımların da atılması gerektiğini söyledi.

“Adımlar atılırsa barışın gelmesi çabuk olur. Bu süreç konusunda Öcalan’a teşekkür ediyoruz. Bütün Türk ve Kürt siyasi partilerin barış için çalışma yapmaları ve rollerini oynamalıdırlar."
İsimler

İnsan Hakları Derneği (İHD) kayıtlarına göre, PKK’nin kaçırdığı kişilerden bazıları şöyle:

9 Temmuz 2011: Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç

12 Ağustos 2011 : Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu

9 Eylül 2011 : Polis memuru Nadir Özgen

1 Ekim 2011 : Uzman Çavuş Kemal Ekinci

7 Ağustos 2012: Erler Ramazan Başaran, Hadi Gizli ve Reşat Çeçan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.