1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Hayır"lı Şarkılardan Bir Demet
Kışanak, AKP Bizi Muhatap ALMAYACAK

Kışanak, AKP Bizi Muhatap ALMAYACAK

Basında yer alan "Artık muhatap BDP" haberlerine yanıt veren BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Hükümetin Kürt sorunu hakkında BDP'yi muhatap alacağı koskoca bir yalandır, manipülasyondur" d

A+A-

Basında yer alan “Artık muhatap BDP” haberlerine yanıt veren BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, “Hükümetin Kürt sorunu hakkında BDP'yi muhatap alacağı koskoca bir yalandır, manipülasyondur” dedi.

Çeşitli gazetelerde yer alan “yeni Kürt açılımı” haberlerinde, hükümetin bundan sonra BDP’yi muhatap alacağı ve İmralı ve Kandil’i dışlayacağı ifade ediliyordu. Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak,”Bir Newroz programı konusunda bile BDP ile diyalog kurmayan, 'BDP ile birlikte bu işi nasıl aslına uygun bir şekilde çözeriz' diye bakmayan bir hükümetin, Kürt sorunu hakkında BDP'yi muhatap alacağı koskoca bir yalandır, manipülasyondur" dedi.

Kışanak, Newroz kutlamaları sırasında yaralanan ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören BDP Cizre İlçe Başkanı Nimet Usan'ı ziyaretinde, gazetecilerin soruları üzerine, hükümetin uygulayacağı “yeni açılım” ile ilgili açıklamalarda bulundu. Beş yıldır parlamentoda olduklarını söyleyen Kışanak, hükümetle görüşmek ve anayasa sürecine dahil olmak istediklerini, ancak hükümetin kendilerini her zaman yok saydığını söyledi.

Kışanak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Şimdiye kadar partimiz başka yerde değil, gizli saklı değil, mumla aramak gerekmiyor. Oradayız ve grubumuz var. Çağırabilir, görüşebilir, konuşabilirler. Bunu yapmıyorlar. Yapmadıkları gibi, bizim bütün çözüm önerilerimizi yok farz ediyorlar."

Newroz kutlamaları konusunda bir program yaptıklarını, hükümetin ise bu programa karşı yasakçı bir tavır takındığını belirten Kışanak, Kürt sorunu gibi devasa bir konuda BDP'yi muhatap alacağı iddia edilen hükümetin, kutlama programı konusunda bile partilerini muhatap almadığını söyledi. Kışanak sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz Newroz programını 15 gün önce açıkladık ve mülki amirlere başvuruları yaptık. Bu konuda bile bizimle muhatap olmak istemeyen, karşımıza yasak koyan, programımızı hiçe sayan bir hükümetin Kürt sorununun çözümü konusunda BDP'yi muhatap alacağını mı düşünüyorsunuz? Bu kadar açık. Yasak haberinden sonra defalarca hükümetle görüşmek istedik. Hiç biri yanaşmadı. Önerilerimiz oldu, bunu dikkate almadılar. Bir Newroz programı konusunda bile BDP ile diyalog kurmayan, 'BDP ile birlikte bu işi nasıl aslına uygun bir şekilde çözeriz' diye bakmayan bir hükümetin, Kürt sorunu hakkında BDP'yi muhatap alacağı koskoca bir yalandır, manipülasyondur. Aslında ortada AKP'nin bir çözüm önerisi falan yoktur. Çözümsüzlük yaklaşımı vardır. AKP'nin bildiği bir tek şey var. Buna BDP'de dahil, Kürtler adına söz söyleyen, politika üreten tüm direniş odaklarını tasfiye etmektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.