1. HABERLER

  2. Kış Oyunları'nda İlk Test CURLING'le
Kış Oyunları'nda İlk Test CURLING'le

Kış Oyunları'nda İlk Test CURLING'le

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen bin kişilik curling salonu, yarın yapılacak Nene Hatun Uluslararası Curling Müsabakalarıyla sporseverlere 'Merhaba' diyecek.

A+A-
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen bin kişilik curling salonu, yarın yapılacak Nene Hatun Uluslararası Curling Müsabakalarıyla sporseverlere 'Merhaba' diyecek.
 
Mecidiye Mahallesinde bulunan Curling Salonu’nda, 6 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek müsabakalar, Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesislerin ilk test yarışı olması nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor.
 
TÜRKİYE ÜÇ TAKIMLA KATILACAK
Nene Hatun Uluslararası Curling Müsabakası; İskoçya, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya ve İsviçre’nin erkek ve bayan takımlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. Türkiye müsabakalara, erkekler kategorisinde iki ve bayanlarda bir takımla katılırken, 28 Ekim Perşembe günü saat 14:30’da gerçekleştirilecek oyunların ilk maçında İskoçya ve Türkiye erkek takımları karşı karşıya gelecek. 28 Ekim Perşembe günü saat 12:30’da düzenlenecek Açılış Seramonisiyle start alacak müsabakalar toplam dört gün sürecek. 31 Ekim Pazar günü müsabakalarda dereceye giren takımlar için ise bir madalya töreni düzenlenecek
Diğer Haber..
KIŞ OYUNLARI KOORDİNATÖRLĞÜ'NDEN SANATA DESTEK
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Genel Koordinatörlüğü Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü tarafından düzenlenen 3'üncü Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'na destek verdi.
 
İtalya ve Gürcistan'dan gelen yabancı sanatçıların da katıldığı sempozyum kapsamında, Selçuklu ve Osmanlı mimarisini modern bakış açısıyla yorumlayan 8 heykeltıraş, mermerleri şekillendirdi.
 
Aziziye Anıtı yanında kurulan portatif atölyede, 2'si yabancı 20 sanatçının soyut çalışmaları büyük dikkat çekti. Atölyeyi ziyaret eden 2011 Kış oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, heykeltıraşların 2011 Kış Oyunları'na yönelik 4 eser yapacağını bildirdi.
 
Curling taşı, çift başlı kartal, 2011 meşalesi ve logosunun soyut çalışmalarının oyunların yapılacağı bölgelere konulacağını anlatan Bekir Korkmaz, çalışmalarından dolayı Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat'a teşekkür etti.
 
Genel Koordinatör Korkmaz daha sonra eline eldiği çekiç ile mermer üzerinde denemeler yaptı ve İtalyan heykeltıraş Antonella Tiozzo ile bir süre sohbet etti.
 
Öte yandan kent ortamını zenginleştirecek, Selçuklu ve Osmanlı kültürünü yorumlayan çağdaş çeşme ve heykeller yaptıklarını söyleyen Doç. Dr. Mustafa Bulat, "En kısa süre içinde 4'ü belediyeye ait 8 projeyi tamamlayıp kente kazandıracağız. Erzurum'un geçmişini, günümüz çağdaş biçimleriyle aktarmaya çalıştık. On binlerce yıl ayakta kalabilecek bu eserler kente çok yakışacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.