1. HABERLER

  2. Ersin Korkut ile Çok Güzel Hareketler
Kınalıada'ya Hrant Dink ÇOCUK PARKI

Kınalıada'ya Hrant Dink ÇOCUK PARKI

Öldürülen Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in adı 'yazları sandalında balık tuttuğu' Kınalıada'da, sahildeki çocuk parkına verildi.

A+A-
Hrant Dink'in "yazları sandalında balık tuttuğu" Kınalıada'da, adının verildiği çocuk parkının açılışında Rakel Dink "Bu tabelayı her görenin ister çocuk, ister yetişkin olsun ona yapılan hakaretleri, iftiraları, çektirilen acıları hatırlamasını isterim" dedi.
 
Öldürülen Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in adı "yazları sandalında balık tuttuğu" Kınalıada'da, sahildeki çocuk parkına verildi.
Park açılışında konuşan Dink'in eşi Rakel Dink, "Bu tabelayı her görenin ister çocuk, ister yetişkin olsun ona yapılan hakaretleri, iftiraları, çektirilen acıları hatırlamasını isterim" dedi.
Resmi adı "Adalar Belediyesi Gazeteci Hrant Dink Parkı" olan parkın açılışına, Rakel Dink'in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Ali Topuz, Hatice Farsakoğlu, Başkan danışmanı Agop Sarıyan, Eşber Yağmurdereli, İpek Çalışlar, Oral Çalışlar, Nadire Mater, Tayfun Mater,  Bülent Aydın, Feride Akovalı Aydın, Sezer Duru, Ayda Özlü Çevik, Levent Çevik, Yahya Akyel, Sue Marsh Akyel, Yıldız Önen, Gülten Kaya, Maral Jefroudi, Garo Paylan, Adnan Genç, Ferdan Ergut, Serap Güre, Nayat Karaköse, Serpil Çelik  gibi siyasetçi, gazeteci ve aktivistler katıldı. 
Rafi Hermon Atraks açılışta  Hrant'ın  "Yahu ders ve çocuk kitaplarında, 'Ali, topu Ahmet'e at' deniyor. Ama bir türlü 'topu Garo'ya at, Agop'a at" demedik" sözlerini hatırlattı.
"Şimdi hep beraber, topu Agop'tan aldık, Ali'ye atıyoruz. Topu adalardan aldık Hrant'a atıyoruz ama maalesef kendi yokluğunda...."
Dink'in yakın dostu ve çalışma arkadaşı yayıncı Ragıp Zarakolu da "Keşke ismi verilmeseydi, keşke anıtı dikilmeseydi de Hrant aramızda olsaydı" diye konuştu.
"Onu hep Kınalıada'da sandalında balık tutan haliyle hatırlamak istiyorum. Onca belge ortaya çıkmasına rağmen hala Hrant'ı elimizden alanlara yönelik sözde yargı ilerleme sağlayamıyor. Böyle oldukça biz Hrant'ı kaldıramayız. Kavgamız devam edecek."
 
Şair Ataol Behramoğlu da iktidarın Dink davasında aciz davrandığını söyledi.
"Uydurma çeteleri yaratarak Dink Davası'nda Türkiye bayrağı önünde, sanki o bayrak Hrant'ın da değilmiş gibi, onu kirleterek, fotoğraf çektiren katilleri yargılamaktan aciz bir iktidardır. Burada çocuklar oyun oynarken merak edecekler ve çok utanç verici bir olayı öğrenecekler, bunu da ileri kuşaklara taşıyacaklar."
Park fikrinin mimarı CHP'li Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu da, "Bu acı olayı anmamızın ötesinde,bir dostumuzu, bir ada sevdalısını, yürekli ve herkesin gönlünde taht kurmuş bir insanı anıyoruz. Unutmamamız için, yeni kuşağın onun ismini, neler yapmak istediğini öğrenerek, geleceğe taşımaları için bu parka onun adını verdik" dedi.
Rakel Dink ise parkın açılışının kendisine neler hissettirdiğini anlattı:
"Eşimin doğduğu ve büyüdüğü ülkede ilk defa, küçük de olsa, çocukların parkı olması çok zarif bir düşünce... Bu tabelayı her görenin onun sevdiklerinden ayrılmasını hatırlamalarını isterim. Irkçılığın ve ayrımcılığın onu öldürmelerini unutmamalarını isterim. Çünkü o zaman 'o duygulardan' nefret edecekler."
Gözyaşları içinde dinlenen konuşmaların ardından Dink ve Farsakoğlu alkışlar eşliğinde parkın açılışını gerçekleştirirken katılımcılar, "Hrant İçin Adalet İçin" sloganı attı.

İlgili Haber..

HRANT DİNK KİTABI
Türkiye'de Hrant Dink'e ilişkin iki ciltlik eser Everest Yayınları tarafından 14 Eylül’de piyasaya çıkacak.

Milliyet’in verdiği habere göre; Tuba Çandar’ın hazırladığı, iki ciltlik eserin ilki  “Khent (Delifişek) Hrant” ile “Baron (Hoca, Usta) Hrant” adlarını taşımakta. İlk kitapta Dink’in doğumundan başlayarak Agos’u kurmasına kadarki dönem; ikinci kitapta gazeteci ve düşünür olarak ölümüne değin süren kimlik mücadelesi yılları, katledilmesi ve katline tepkiler yer alıyor.

Yazar tüm hikayeyi olduça duygusal bir dille ifade etmekte. Yazar Hrant için "Toprağın altında ve üstündedir. Uçmuş çatıların, sesleri kaybolmuş sokakların içindedir. Adı vicdan olan her yerdedir..." demekte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.