1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kim Usta Kim Çırak GÖSTEREYİM
Kim Usta Kim Çırak GÖSTEREYİM

Kim Usta Kim Çırak GÖSTEREYİM

Kılıçdaroğlu, Ardahan mitinginde Başbakan Erdoğan'ı televizyonda tartışmaya çağırdı.

A+A-

Kılıçdaroğlu, Ardahan mitinginde Başbakan Erdoğan'ı yine televizyonda karşılıklı tartışmaya çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yine televizyonda karşılıklı tartışmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, "Ama o benim karşıma çıkamaz.

Çıkması için üç şart lazım. Geçmişinin temiz olması, kul hakkı yememesi, mangal gibi yürek lazım. Bunların üçü de var mı Recep Tayyip Erdoğan'da? Temiz adamsan gel. Gel kim usta, kim çırak göstereyim" dedi. Dün Hakkari'deki mitinginde 'özerklik' ile ilgili görüşlerine açıklık getiren Kılıçdaroğlu, "Yerel yönetimlerde zaten özerklik şartı vardır. Parlemento bunu kabul etmiş. Eyaletlere bölünme, ayrışma sürecin içine sokma gibi bir şey söz konusu değil. Halkımıza güveniyoruz. Hiçbir yurttaşımız bu ülkeden ayrılmak istemiyor" diye konuştu.

Ankara'dan tarifeli uçakla Kars'a gelen, oradan özel helikopterle Ardahan'a geçen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kongre Caddesi üzerindeki CHP İl Başkanlığı önünde düzenlenen mitinge katıldı. Burada toplanan yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek başladı. Kılıçdaroğlu, "Onun derdi hortum. 'Nasıl köşeyi döneriz' diye düşünüyor. Onun derdi 'Yandaşa nasıl ihale verilir. Demokrasiyle vatandaşı nasıl ezerim, medyayı nasıl baskı altına alırım? Vatandaşı nasıl dinlerim. ' Bizim derdimiz ise herkesin karnının doyması, herkesin mutlu olması. Arada siyahla- beyaz gibi fark var. Biz insanımızı, ülkemizi seviyoruz. İnsanın mutluluğu için çalışıyor, onun için çaba harcıyoruz. Onun için yola çıktık onun için mücadele edip baskıları yok edeceğiz" diye konuştu.

'MAKARNA VEREYİM OY VERSİNLER ' POLİTİKASI

"MANGAL GİBİ YÜREK LAZIM"

Miting alanında bulunan 'Büyüksün usta. Yumurtayı akladın, Fener'i pakladın, serveti katladın' pankartını da okuyan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın ezberini bozduğunu, şifresini çözdüğünü iddia etti. Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ı TV'de karşısına çıkmaya çağırarak, şöyle devam etti:

"Ama o benim karşıma çıkamaz. Çıkması için üç şart lazım. Geçmişinin temiz olması, kul hakkı yememesi, mangal gibi yürek lazım. Bunların üçü de var mı Recep Tayyip Erdoğan'da? Korkak adam, ürkek adamdan ülkeyi yönetmede beceri bekleyemezsin. Temiz adamsan gel. Gel bir karşıma. Gal kim usta, kim çırak göstereyim. "

"EĞER BİZİ PERİŞAN ET DİYORSANIZ OyunUZU ONA VERİN"

"Sandığa gittiğinizde bir şeyi düşünün. 87 yıllık Cumhuriyet tarihinde hangi iktidar yurt dışından ithal kurbanlık koyun getirdi? Siz biliyorsunuz, ben de biliyorum. Arkadaş yurt dışından koyun, angus ve et getirdin üreticileri perişan ettin. Eğer 'Bizi perişan et' diyorsanız, Oyunuzu ona verin, itirazım yok. 'Artık yeter, bu ülkenin üreticilerine yazık. Üretmemiz, para kazanmamız lazım' diyorsanız sırtınızı AKP'ye dönün. Cumhuriyet Halk Partisi'ne Oyunuzu verin. "

KAPIYI SÜTÇÜ ÇALACAK

İktidarlarında evlerin kapısını sabah saatlerinde polisin değil sütçünün çalacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sütçü iki şişe sütü aileye bırakacak. Her ailede çocuklar devletin bedelini ödediği sütü alacak. Anneler sütü ısıtacak, çocuklarına içirecek, alınlarından öpüp okula gönderecek. Hiçbir çocuk okula aç gitmeyecek bunu yapacağız" diye konuştu.

Bir kez daha Başbakan Erdoğan'dan yolsuzluk yapan bakanların ismini açıklamasını isteyen Kılıçdaroğlu, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu hale geleceğini, '4B-4C' gibi statülerin ortadan kaldırılacağını ve herkesin kadrolu işçi olacağını kaydetti.

VATANDAŞ, "HAKKARİ'Yİ DE İZMİR'İ DE SEVİYORUM" DEDİ

Ardahan'dan Iğdır'a helikopterle gitmeden önce basın mensuplarının sorusu üzerine, dün Hakkari'deki mitinginde 'özerklik' ile ilgili görüşlerine açıklık getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Yerel yönetimlerde zaten özerklik şartı vardır. Parlemento bunu kabul etmiş. Oradaki bazı çekinceleri kaldırma konusunda da Bakanlar Kurulu'na yetki vermiş. Biz o çekincelerin kaldırılmasından yanayız. Yoksa eyaletlere bölünme, ayrışma sürecin içine sokma gibi bir şey söz konusu değil. Orada ben ne söyledim? Avrupa Birliği'nin kabul ettiği koşullarda yerel yönetimlerin zaten özerklikleri var. Kim diyor yok? Belediye Başkanı'nı orada ki halk seçiyor. Belediye gelirlerinin yasası çıkması gerekiyor. Yerel yönetimleri biraz daha yetkilendirmemiz lazım. Bu bizim eskiden beri parti programımızda var. Bütün partilerin de var. Ama bunu AKP yapmadı, biz yapacağız. Halkımıza güveniyoruz. Hiçbir yurttaşımız bu ülkeden ayrılmak istemiyor. Dün bana bir vatandaşımız 'Ülkemi seviyorum. Hakkari'yi de İzmir'i de seviyorum' dedi. İzmir bizim için neyse Hakkari'de odur. Aynı şeyi söylüyoruz biz. Ayrılmak değil, bütünleşmek istiyoruz. Ayrışmak değil, bir araya gelmek istiyoruz. Siyasetçinin görevi ayrışmayı tetiklemek değildir. Tam tersine insanlarımıza güveneceğiz, bir araya getirip, var olan sorunları çözeceğiz. Siyaset kurumunun da görevi budur. Yandaş medya bunu söyledi. Oralar ayrılacak mı dediler? Kimse ayrılmak istemiyor. Biz de ayırmak istemiyoruz. Herkesi kucaklayacağız. Çok güzel ülkemizde, demokrasi ve insan haklarını geliştirerek, baskıcı değil, özgürlükçü bir Türkiye'nin olması lazım. Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye istiyoruz biz. "

Haberin Öncesi..

KILIÇDAROĞLU KARS'TA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam Kars'a geldi.

12 Haziran da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için il il dolaşarak miting düzenleyen ve halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugün Iğdır ve Ardahan’da düzenlediği miting için dün akşam saatlerinde özel uçakla Kars'a geldi. Havayolu ile Kars'a gelen Kılıçdaroğlu'nu havaalanında CHP Kars Milletvekili Adayları Naif Alibeyoğlu, Cengiz Daşdemir, Saffet Özdemir, CHP il başkanı Mustafa Aras ve çok sayıda partili karşıladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'de eşlik etti.

Havaalanında CHP Kars Milletvekili adayları ve partilileri selamlayan Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Grand Ani otele geçerek partililer ile birlikte akşam yemeği yedi, ardından kendisine ayrılan odada dinlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah saatlerinde helikopter ile Kars’tan ayrılarak Ardahan’a gitti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.