1. HABERLER

  2. Kılıçdaroğlu'ndan Büyükerşen'e ROZET
Kılıçdaroğlundan Büyükerşene ROZET

Kılıçdaroğlu'ndan Büyükerşen'e ROZET

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu, DSP'den istifa eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e CHP rozeti taktı.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu, DSP'den istifa eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e CHP rozeti taktı.

Kılıçdaroğlu, "Onlar efsane liderimiz Ecevit’in yanındaydılar. Ecevit de bizim liderimiz" dedi. Kılıçdaroğlu vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için de "başsağlığı" dileklerinde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in partisine geçişi nedeniyle Porsuk Spor Salonu’nda düzenlenen törene katıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi adım adım gezip demokrasi ve özgürlük isteğini daha yüksek sesle haykıracaklarını söyledi. Kılçdaroğlu şöyle dedi:

"İşçinin, köylünün, sanayicinin derdini anlatacağız ve sahip çıkacağız. Yola çıkarken tek hedefimiz vardı; Halka hizmet, halkı kucaklamak. Halkın dertlerine talibiz, onlar ise ülkenin rantına. Biz kadın erkek eşitliğine inanıyoruz, onlar inanmıyor. Seçme ve seçilme hakkını kadınlara veren parti CHP’dir. Kadınlara siyasal hak tanıdık. Ancak, kız çocuklarını yeterince okutmadık, ekonomiye girmelerine desteği veremedik. Onlara bir hak daha tanıyoruz, yoksulluk kader değildir, yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Size aile sigortasını getireceğiz. Onlara siyasal hak tanıdık, şimdi de ekonomik hak tanıyacağız. Kömür, bulgur kuyruğunda beklemeyecekler, onların banka hesabına 600 lira yatıracağız."

AK Parti iktidarını eleştiren Kılıçdaroğlu, hükümetin yoksul sayısı ile birlikte oylarının da artması hesabı yaptığını, yoksulluğu birilerin kaderiymiş gibi sunanlardan hesap soracaklarını söyledi. CHP Genel Başkanı Kılçdaroğlu, Eskişehir’in çağdaş ve üniversite kenti olduğunu Büyükerşen’in kenti bugünkü hale getirdiğini ancak çoğu kez hükümetin engelleri ile karşılaştığını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Eskişehir’i Türkiye’ye o tanıttı. O, şimdi burada, aramızda. Eskişehir’e 2 yılda tramvayı getirdi. Hangi AKPli belediye verdiği sözü tuttu?’ Ben senden para da istemiyorum arkadaş sen benim projemi onayla’ dedi, engel çıkardılar. Hemen seçimlerden sonra başbakan halka seslenmişti biz belediyeler arasında ayrımcılık yapmıyoruz, bütün belediyelere eşit davranacağız. Bu doğrumu ? Biraz yüksek sesle seslenin de Ankara’daki Recep bey duysun. Ama Recep bey halkı, çiftçiyi duymaz. Telefonla konuşulanları duyar. Çünkü bu hükümet ’tele kulak hükümeti.’ Büyükerşen ’Eskişehir’e tramvay getireceğim’ diyor, ’Hayır, yapma’, ’Sen başarısızsın’ diyor. Bu kez İller Bankası’na başvuruyor. İller Bankası da vermiyor. Söz veriyorum. 12 Haziran’da iktidarı değiştireceğiz Eskişehir’e layık olan hizmetleri getireceğiz."

Herkesi CHP çatısı altında birleşmeye çağıran Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ırmak ve derelerin denize aktığını, ayrılma lüksleri bulunmadığını, beraber olmak zorunda olduklarını anlatırken, şöyle dedi: "Tek hedef; halkın iktidarıdır. Sosyal demokrat belediyecilikte rant belediyecilik yapılmaz. Eskişehir’e, Eskişehirliler&e hizmet veren belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte olmaktan onur duyuyorum. Daha önce başka partilere oy vermiş olan bütün yurttaşlarımı CHP çatısı altında bekliyoruz. Temiz siyaset mi istiyorsunuz, emekliler geçinemiyor musunuz; adres CHP. Geçinemeyen, eşi, çocuğunuz iş bulamayanların, adresi CHP’dir. CHP, Türkiye’nin adresi, Türkiye’nin geleceği, Türkiye’nin güvencesidir."

Halka güvendiklerini, inandıklarını, oy verilmiyorsa da kabahatin halkta olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Halka daha fazla gideceğiz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz halkı kucaklayacağız" diye konuştu.

Ödemiş’te düzenledikleri mitinge kimilerine göre 50 bin kimilerine göre 100 bin kişinin katıldığını söyleyen Kemal Kılçdaroğlu, ilk kez çiftçinin derdini CHP’nin yükses sesle dile getirdiğini, Yılmaz Büyükerşen ve DSP’lileri hiçbir zaman kendileri dışında düşünmediklerini söyledi. Bülent Ecevit’en "Efsane liderimiz" diye söz eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
"Büyükerşen ve beraberindekiler Ben bizim efsane liderimiz Ecevit’in yanındaydı. Ecevit de bizim liderimiz. O bütün bunları CHP çatısı altında yaptı gönlümüzün lideridir gönlümüzde her zaman kalacaktır selam ve sevgiyle anıyoruz. Halk partisi ikdidar olacak haramilerden hesap soracak."

Büyükerşen’e CHP rozeti takan Kılıçdaroğlu, "Ailesinin yanına, 6 okun yayına geldiği için onurla rozetini takıyorum. Bu rozeti ülkemizin kurtarıcısı Atatürk de gururla taşıyordu"
dedi. Büyükerşen’in ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile DSP’den istifa eden belediye meclis üyelerine CHP rozeti takıldı.

BÜYÜKERŞEN’İN KONUŞMASI
CHP’ye geçen Yılmaz Büyükerşen de CHP rozetini taşımaktan onur duyacağını söyledi. Büyükerşen, Türkiye’de tek sözcük nedeniyle insanların zulme uğrayabildiğini anlatırken, "Dokunulmazlık zırhına sahip olmadığım için tedbirli davranmak zorundayım. Düne kadar yakamızda taşıdığımız rozet farklıydı. Ama müdafaa etiğimiz ilkeler aynı; altı ilkeydi. Önceliklerimiz, hassasiyetlerimiz aynıydı. Aslında bugüne kadar aynı çatı altında, sadece farklı odalardaydık. Şimdi bizi ayıran duvarları yıkıyoruz. Hepsi o kadar" dedi

Büyükerşen, Cumhuriyet’i çok sevdiklerini, bunun tarih boyunca başarılabilen en büyük iş, gerçekleştirilen en büyük eser olduğunu ifade ederken, "Cumhuriyetimiz de iddiamızın eseridir. Cumhuriyeti de iddiamızı da seviyoruz. Eskişehir’de sergilediğimiz şehircilik anlayışı, Türkiye’nin dört bir yanında, hak ettiği yankıyı buldu. Milletin, kendisine doğru bir örnek sunulduğunda onun doğru olduğunu kavramakta hiç zorluk çekmediğinin delillerinden sadece biridir bu. Bu millete güvenerek, onun hak ettiği çağdaş bir şehri inşa etmek için 11 yıldır savaşıyoruz. Türkiye’ye örnek olan çağdaş bir şehri gerçekleştirebilmek için AKP iktidarı ve onun yerel örgütleriyle adeta bir sivil savaş yaşıyoruz" diye konuştu. Büyükerşen, halka hizmet vermeye çalışırken sürekli engellemelerle karşılaştıklarını, asılsız şikâyet ve iftiralarla da uğraştıklarını, müfettişlerden biri gitmeden diğerinin geldiğini söyledi. Eskişehir’de yaptıkları parkların döşeme taşlarından, beton duvarlarından, ağaçlarından, çiçeklerinden, elektrik direklerine, Porsuk üzerindeki köprü, inşaatlara kadar her şeyin sayılarak ölçüldüğünü belirten Büyükerşen, şunları söyledi:

"POLİS, POLİS OLALI BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ"
"Kötü niyetli davranışlara ve hakaretlere maruz kalıyoruz. Müdafaamızı yapıyor, belgeleri açıklıyoruz. Haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Çok geçmeden yeni bir taarruza uğruyoruz. Bekledikleri sonucu alamayınca, bu sefer yeni komplolardan medet umuyorlar. Devletin polisi yine sahnede. Ellerinde fotoğraf makineleri video kameralar ve metreler olan kalabalık ekipler, haftalardır şehirde dolaşıyor. Eskişehir’de yaptığımız parkların döşeme taşlarından, beton duvarlarından, ağaçlarından, çiçeklerinden, elektrik direklerinden tutun da, Porsuk üzerindeki köprü, inşaatlara, varıncaya kadar yaptığımız her şeyi sayıyor, ölçüyorlar. Herhalde polis, polis olalı iktidardan böyle zulüm görmemiştir. Eskişehirliler şaşkın. Doğrusu biz de şaşkınız. Bu ölçekte bir taarruza biz bile alışık değiliz. Anlaşılan o ki, CHP’ye geçişimiz onları çok korkuttu. Çok korktukları için, herkesi de korkutmaya çalışıyorlar.Anlaşılan o ki, yaptığımız onca işte herhangi bir suç bulamayanlar, izi kalır ümidiyle yine iftira atmaktan çekinmeyecekler. Ama Eskişehirliler’i ve bu milleti tanımıyorlar. Hazirandaki seçimde yine hak ettikleri cevabı alacaklardır."

CHP iktidara talip olduğu ve iktidara gelebileceği için bu partiye geçme kararı aldıklarını vurgulayan Büyükerşen, "İktidarın nimetlerinden yararlanmaya hevesli olsaydık bugüne kadar bambaşka arayışlar içine girer, aldığımız teklifleri değerlendirirdik. Hatta ben, Rahmetli Ecevit’in kendinden sonra DSP’nin Genel Başkanlığını bana devretme önerisini kabul ederdim" dedi.

Büyükerşen hukuk devletine yaraşır gerçek bir demokrasinin yaşandığı Türkiye’yi kurmakta CHP’nin başarılı olabileceğini düşündüklerini, bunun için iktidara gelmeyi istediklerini, herkesin bu konuda çaba harcamasının, vatan borcu olduğuna inandıklarını ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.