1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu: Şifreli Hayat, Oh Ne RAHAT
Kılıçdaroğlu: Şifreli Hayat, Oh Ne RAHAT

Kılıçdaroğlu: Şifreli Hayat, Oh Ne RAHAT

Zonguldak'ta konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, '1 milyon 700 bin aileye sesleniyorum, sandığa gidince bunlara dersini verin. Bir demokrasi dersi verelim, bir ayağa kalkalım' dedi.

A+A-

Zonguldak'ta konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "1 milyon 700 bin aileye sesleniyorum, sandığa gidince bunlara dersini verin. Bir demokrasi dersi verelim, bir ayağa kalkalım" dedi.

CHP'nin Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı aday göstermesiyle dikkatleri üzerinde toplayan Zonguldak'ta bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingi vardı.

Meydandaki seçmenlere seslenen ve konuşması 'Halkçı Kemal' sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu'na kasket verildi. Kasketi başına takan Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satır başları şöyle:

"Gelip Zonguldak'a oy isteyeceksin, insanda biraz utanma olur. Bunların maskelerini indireceğiz, indirmek zorundayız. Biz özgürlüğü ve demokrasiyi isteriz, alın terine değer veririz.

Samsun'da 2,5 aylık Kübra açlıktan öldü, hangi tarihte 2011. Yirmi birinci yüzyılda. Bunun ayıbı kime aittir. Ayıbı bu ülkeyi yönetenlere aittir. Kişi başına gelir 10 bin dolara ulaştıysa nasıl oluyor da bir bebek annesinin kucağında ölüyor? Hiç utanmıyorlar mı?

Çöpte kağıt toplayan küçük bir çocuk kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. O çocuğun okulda olması lazım. Belli ki mecburen çöp topluyor.

Bu topraklarda bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Onun için aile sigortası getireceğiz. Muğla'da bir gazimiz açlıktan yatağında ölü bulundu.

Aile sigortasının temel felsefesi asgari gelir güvencesi getirmesi. Aile sigortası yoksul ailede kadının hesabına yatırılacak.

Taşeron işçiliği kaldıracağız, tarihe gömeceğiz. Herkes çalışacak, üretecek ve sendikalı olacak.

Askerlik önce 9 aya sonra 6 aya indirilecek. Orduyu daha dinamik hale getireceğiz, hantal yapısından kurtaracağız.

Türkiye'nin en güvenilir kurumlarından birisi ÖSYM'ydi. Bunlar geldiler, burayı da batırdılar. Siz 1 milyon 700 bin gencin hayaliyle nasıl oynarsınız? Bir de o koltuklarda oturuyorsunuz. Ne diyorlar, 'Şifreli hayat, oh ne rahat'. 1 milyon 700 bin aileye sesleniyorum, sandığa gidince bunlara dersini verin. Bir demokrasi dersi verelim, bir ayağa kalkalım. Bu memleketi bu kadar perişan etmeye bunların hakkı var mı?"

MADENCİLERİN EVİNE ZİYARET
Bu arada, Kemal Kılıçdaroğlu miting öncesinde Karadon ocağında geçtiğimiz yıl meydana gelen grizu faciasından 8 ay sonra cesetleri çıkarılan Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın ailelerini ziyaret etti.

İlk olarak Saltıkova beldesinde bulunan Engin Düzcük'ün ailesinin evine giden Kılıçdaroğlu, ardından diğer madenci Dursun Kartal'ın evine geçti. Kartal'ın eşi Gülizar Kartal, Kılıçdaroğlu'na ''Sizin sayenizde bulundu. Sağ bulmuş kadar sevindik'' dedi.

Belde sokaklarında gezerken bir vatandaşın ''Kişi başı gelir 10 bin dolar diyorlar. Bizim cebimizde hiçbir şey yok'' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, ''O onların 10 bin doları'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.