1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti'yi Ziyaret Etti
Kılıçdaroğlu: Malı Götürme DÖNEMİ

Kılıçdaroğlu: Malı Götürme DÖNEMİ

Başbakan'ın 'Ustalık dönemindeyiz' sözlerine tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YGS'deki şifre skandalını hatırlatarak 'Artık malı götürme dönemi.

A+A-

Başbakan’ın “Ustalık dönemindeyiz” sözlerine tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YGS’deki şifre skandalını hatırlatarak “Artık malı götürme dönemi. Çocuklarımızın hakkı yeniyor. İşte ustalık dönemi bu'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı açılış ve ziyaretlere katılmak için Antalya'ya geldi. Antalya Havalimanı'nda partililerce karşılanan Kılıçdaroğlu'nun kent merkezine gidişinde uzun bir araç konvoyu oluşturuldu.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (AESOB) ziyaret ederek, Birlik Başkanı Abdullah Sevimçok ile görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra toplantı salonunda esnafla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, gittiği her yerde mutlaka esnaf ve sanatkarları ziyaret ettiğine işaret ederek, ''Onlarla aramızda bir mesafe vardı. Kafalarında hep (CHP ne yapacak) diye soru işareti vardı'' diye konuştu.

Ailesinde esnaf bulunması ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışması nedeniyle esnaf ve sanatkarları yakından tanıdığını dile getiren Kılıçdaroğlu, esnafın devlete yük olmadan çalışan, üreten, emek harcayan, yanında çırak, usta yetiştiren, kar elde ederse de gidip vergisini ödeyen kişi olduğunu söyledi. Esnafın kanaatkar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, toplumun çimentosunu oluşturduğunu kaydetti.

YGS'DEKİ İDDİALAR
YGS'deki şifre iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ''Birisi demiş ki, 'Efendim çıraklık dönemiydi, sonra kalfalık, şimdi ustalık dönemindeyiz.' Sevsinler senin ustalık dönemini, malı götürme dönemi. Bugün açın tüm gazetelerin manşetlerini görün, YGS sınavı. Çocuklarımız sınava girdi, gizli kapaklı formüllerle yine birileri avantaj sağladı. Çocuklarımızın hakkı yeniyor. İşte ustalık dönemi bu.”

'GÜLLÜK GÜLİSTANLIK TABLO'
Gazetelerin ekonomi sayfalarına bakıldığında güllük gülistanlık bir Türkiye tablosu çizildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Dünyada hangi ülke 9 yılda 4 sefer mali af getirmiştir? Neden çıkar mali af? Kişi borcunu ödeyemez, faiz yükü altında kalır. Soru şu, bu insanlar niçin vergilerini, sosyal güvenlik pirimini zamanında ödeyemiyorlar? Demek ki sizin izlediğiniz ekonomik politikalarla esnaf borç içinde kalıyor. Ondan sonra da af çıkaralım. Ekonomi iyi yönetilmiyor. 'Bu kriz dünyada vardı' diyorlar. Dünyaya bakalım. 9 yılda 4 kez mali af çıkaran bir ülke göstersinler. O ülkeler iyi yönetiliyor, biz iyi yönetilmiyoruz. Bu hayatın, sizin hayatınızın gerçeğidir.''

Büyük alışveriş merkezleriyle ilgili yasanın da iki dönemdir çıkarılamadığını belirten Kılıçdaroğlu, ''AVM'ler kapatılsın demiyoruz ama batıdaki standartlar neyse biz de de aynısı olsun'' diye konuştu.

'ESKİ DEĞER YARGILARINI KAFAMIZDAN ATALIM'
Esnaftan kendilerine sahip çıkan partiye oy vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, ''İlla gelin CHP'ye oy verin demiyorum. Sizin geleceğinizi biz savunuyorsak gelin bize verin başka bir parti savunuyorsa ona verin. Bu kadar açık söylüyoruz. Esnafın alın terine değer veriyoruz. Eski değer yargılarımızı kafamızdan atalım. Buraya yeni CHP olarak geliyoruz. Biz CHP olarak, adımız gibi olmak istiyoruz. Halkın partisi olmak istiyoruz'' diye konuştu.

Alınterini kutsal addeden bir anlayışın partisi olacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, esnaftan partisine güvenmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, ''Bize güvenin göreceksiniz bu ülke nasıl yönetiliyor. Öyle birilerinin yaptığı gibi malı götürmeyeceğiz. Sizden topladığımız 5 kuruşun hesabını dahi vereceğiz. Biz hesap vermeyi namuslu görev kabul eden bir anlayışa sahibiz'' dedi.

CHP'NİN PROJELERİ
Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda can güvenliği nedeniyle aracını kabinli yapmak isteyen esnaftan bir kereye mahsus olmak üzere ÖTV ve KDV alınmayacağını kaydetti.

Aile Sigortası Projesini açıkladıklarına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, bu projeyle ailelerin, hesaplarına yatırılacak parayı esnafta harcayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''O 600 TL sadece yoksulun yoksulluğunu ortadan kaldıracak bir para değil, ayrıca onurlu Türkiye'yi ayağa kaldıracak bir bedeldir. Bize bu bedelin kaynağı nedir diye soruyorlar. Yoksulun yoksulluğunu gidermenin kaynağı mı olur?'' dedi.

Muhtarların sorunlarını da bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçimle gelen belediye başkanları ve milletvekillerine sağlanan olanakların muhtarlara sağlanmadığını söyledi. Halkı düşünerek siyaset yaptıklarını savunan Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

''Bu güzel ülkede ne olursunuz gelin yeni bir sayfa, yeni bir ufuk açalım. Çocuklarımız için, torunlarımız için kirli siyasetten artık bu ülkeyi temizleyelim. Size söz veriyorum bizim iktidarımızda ilk 4 ay içinde Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkaracağız. İlk dört ay içinde Aile Sigortası Yasası'nı parlamentoya getireceğiz, bir yıl içinde yoksulluk envanterini tamamlayacağız. Artık insanların yoksulluğu siyasete malzeme olmayacak. Yeri geldiğinde diyoruz ki sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek.''

Politikacıların en çok eleştiriye ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidarında vatandaşın eleştiri özgürlüğünü kullanacağını, eleştirdiği için vatandaşa kızılmayacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.