1. HABERLER

  2. Lukoil, Türk AKPET'in Sahibi Oldu
Kılıçdaroğlu Kars'ta AKP'ye YÜKLENDİ

Kılıçdaroğlu Kars'ta AKP'ye YÜKLENDİ

Cumhuriyet halk partisi (CHP) Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Referanduma hayır' mitingleri kapsamında geldiği Kars'ta sert açıklamalarda bulundu.

A+A-
Cumhuriyet halk partisi (CHP) Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Referanduma hayır' mitingleri kapsamında geldiği Kars'ta sert açıklamalarda bulundu.
Şehir stadı yanındaki Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, “12 Eylül’de sandık geliyor. Sandıkta “hayır” oyu verdiğinizde Recep Bey’in kulakları açılacaktır. Kulak dedim de aklıma bir şey geldi. Bunlar telefon dinliyorlar. Yani iktidarda Telekulak hükümeti var. Derdinizi anlatmak istiyorsanız onlar kulaklarını tıkıyorlar. Telefonla derdinizi anlatında Recep derdinizi belki anlamış olur.” dedi.


BUNLAR ALLAH, PEYGAMBER DER KÖŞEYİ DÖNÜCE DE HAN HAMAM SAHİBİ OLURLAR
E muntıra olayına da değinen Kılıçdaroğlu, “Yaşar Paşanın altına bir araba aldılar, kurşun geçirmez, üstün hizmet madalyası verdiler sonra da “o darbe yapacaktı bize oy verin” dediler. Bunlar Allah, Peygamber der köşeyi dönüce de han hamam sahibi olurlar bunlar. Meraklanmayın AKP ye de, onuna başındaki Recep Bey’e de milletin sesini dinleteceğiz. Bu milleti kandırmak, yalan söylemek, darbe geliyor demek, e muhtırayı verenin arkasına saklanıp milletin önüne çıkmak. Bu milletin Kemal’i var artık. Ben sizin Kemal’inizim.” diye konuştu.

ONLARIN SLOGANI VAR “BÜYÜK DÜŞÜNÜN” DİYE ASLINDA O, “BÜYÜK GÖTÜRÜN” DEMEKTİR
Kılıçdaroğlu, daha sonra şunları söyledi: “Siyasete girerken şunu söyledim: Milletime hep doğruları söyleyeceğim, milletim için çalışacağım, halkın Başbakanı olacağım dedim. Ve Recep Bey’e de mesaj gönderdim. Siyasete yırtık ayakkabıyla girip İstansbul’da havuzlu villada da oturmayacağım dedim. Siyasette zenginleşmek bize haram olsun dedim. Önce millet zenginleşecek. Bunlar kendileri zenginleşti, halk fakirleşti. Halkın iktidarında önce halk zenginleşecek dedim. İşsizlik var mı Kars’ta. Recep Bey’e göre ülke güllük-gülistanlık. Gelsin Kars’a sorsun bakalım. Özelleştirdikleri fabrikalara ne oldu? Bizim 80 yılda yaptığımız Şeker, Çimento, Etibank, Sümerbank hepsini sattılar. Gözleri doymadı onların. Onların sloganı var “büyük düşünün” diye aslında o, “büyük götürün” demektir. Büyük götürmeye alıştılar bunlar. Millet uyanıyor, uyanacak, hakkına sahip çıkacak ve Ankara’ya diyecek ki “kendini korumak için Anayasa getiriyorsun millet olarak biz buna “hayır” diyeceğiz.”
BİR BAŞBAKAN, BİR MİLLETVEKİLİ NİYE DOKUNULMAZLIKTAN KORKAR?
Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklara değinerek, “Bir Başbakan, bir milletvekili niye dokunulmazlıktan korkar? Allah aşkına, boğazından haram lokma inmemiş bir adam dokunulmazlıkların arkasına saklanır mı? Diyin ki senin geçmişte karanlık noktaların var arkadaş. Biz dokunulmazlık diyince, biz oyuna gelmeyiz diyor Recep Bey. İlk seçimlerde halkın iktidarı gelecek seni yüce divana gönderecek. Çalmaya, çırpmaya hayır. Halkın çıkarlarını korumaya evet. Benim umudum sizsiniz, tek umudum var. Benim umudum Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bütün yurttaşlarım destek verin, oy verin.” şeklinde konuştu.  

HELVAYI YAPACAK YİĞİT BİR ADAMA İHTİYACIMIZ VAR
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Türkiye’yi çağa kaldıracağız. Bizim bereketli topraklarımız var, üniversitelerimiz var, güneşimiz, denizimiz var. Ama helvayı yapacak yiğit bir adama ihtiyacımız var. Recep beyi iktidar oldu. Helvayı yaptı kendisi yedi helvayı yiyen Recep’i size şikayet ediyorum. Bu ülkedeki bütün kurumlara, devletimize sahip çıkacağız. Unutmayın bunu. Fakirlere de sahip tıkacağız.
SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK
Aile sigortası getiriyoruz. Bir tek aile bile sigortasız kalmayacak. Her ailede bir sigortalı çalıştıracağız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. İnancımızda, siyasi anlayışımızda böyledir. Kömür, ekmek kuyruğu yok. Banka hesabına parasını yatıracağız. İşçi gibi, memur gibi, emekli gibi kimse onun yoksul olduğunu bilmeyecek. Ailenin de, kadınında onurunu koruyacağız. Yoksulda, sosyal devlette, inançlarımızda insanın yoksulluğunu teşhir etmek var mıdır?. Ne diyor inancımız “sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” Bir şey dala söyleyeyim biz bunları anlatınca “reçete var mı” diyor Recep Bey. Hepsi emrinde hala sen reçeteyi bulamadıysan Allah aşkına o koltukta niye oturuyorsun. Ama inanıyorum. İlk seçimlerde Allah’ın izniyle halkın iradesiyle onu o koltuktan aşağı indireceğiz.
O KARARI RECEP BEY’İN İKİ YAKASINA ASACAĞIM
Emekliyi unutma diyorlar. “Emekliye milli gelir artışından pay verilmez” diye Recep Bey bir yasa çıkardı. Anayasa mahkemesine gittik. Birde diyor ki “siz sadece Anayasa mahkemesine giderseniz” Biz halk için Anayasa mahkemesine gidiyoruz. Sen esnaf emeklisinin aylığından yüzde 40 kesinti yapıyordun. Sende insaf yok mu?. Kars’a sesleniyorum. Recep Bey desin ki “esnaf emeklisinin aylığından yüzde 40’a varan kesintiyi kanunlaştırmadım” desin. O kararı Recep Bey’in iki yakasına asacağım. Söz veriyorum size. Emeklinin beklediği intibak yasasını çıkaracağız. “Biz vicdanlıyız” diyorlar varsa çık anlat bakalım. Gönlüm sizlerle, Türkiye’nin neresinde olursa olsun gönlüm halkla beraber olacak. Umudum sizsiniz, sizden güvence istiyorum. Size son olarak şunu söyleyeyim: Dokunulmazlıkların arkasına saklanan adamlar kul hakkı yiyen adamlardır. Kul hakkı yiyenleri affetmeyin.”
Haberin Devamı..

KILIÇDAROĞLU’NA YENİ İSİM: YİĞİTOĞLAN
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ecevit’e Karaoğlan lakabını koyan 83 yaşındaki Şahzade Şahin’i Kars’ın Susuz İlçesi’ndeki evinde ziyaret etti. Şahzade Nine, Kılıçdaroğlu’na da “Yiğitoğlan” adını koydu.
Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı ziyaret karşısında duygulanan Şahzade Şahin, “Ecevit’e Karaoğlan demiştim, sana da “Yiğitoğlan” adını veriyorum. Gümanımız (ümidimiz) sensin” dedi.

Şahin’in bu sözleri üzerine Kılıçdaroğlu teşekür etti. Heyette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, CHP PM Üyesi Gürsel Tekin ve Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, Şahzade Şahin’le birlikte fotoğraf çektirdi. Şahin ziyaret sırasında, “Bana araba gönderin, köylere çıkıp hayır oyu toplayayım, yaşlıyım yürüyemiyorum.” diye konuştu.
ALİBEYOĞLU VE TEKİN’E YOĞUN İLGİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 12 Eylül’de yapılacak olan “Referanduma Hayır” mitingleri kapsamında geldiği Kars’ta düzenlenen programda gözler Alibeyoğlu ve Tekin’e çevrildi.

CHP İstanbul eski İl Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Gürsel Tekin ile Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun de eşlik ettiği Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde tekin ve Alibeyoğlu’na gösterine ilgi görülmeye değerdi.
Miting öncesi mikrofonlardan isimleri anons edilen Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’na ve Parti Meclis Üyesi Gürsel Tekin’e Kars halkının yoğun ilgi göstererek uzun süre alkışlamesı dikkatlerden kaçmadı.

Alibeyoğlu ve Tekin halkı selamladıklarında ise, coşku doruğa çıktı. Selamlamaların ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu Kars halkına seslenerek, 12 Eylülde yapılacak olan Referandum için “hayır” oyu istedi.
TEKİN’İ, KILIÇDAROĞLU ADAY GÖSTERECEK
Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gürsel Tekin’i ben aday göstereceğim zaten. Parti Meclisine sunacağım.” dedi.
Ardahan’dan Kars’a gelişinde otobüste gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Herhangi bir oy oranı tahmini olup olmadığı” sorusuna “Ama gördüğüm kadarıyla “hayır” oyları her geçen gün biraz daha artacaktır.” şeklinde cevap verdi.
“Parti meclisi üyesi Gürsel Tekin’in genel başkan yardımcılığına getirilmesiyle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı” yönündeki soruyu da Kılıçdaroğlu, “Ben aday göstereceğim zaten. Parti Meclisine sunacağım. Başka aday olup olmadığı konusunda ise şunu söyleyebilirim: Onu bilmiyorum sonuçta demokraside kurallar vardır. Başka adaylar çıkar mı, çıkmaz mı bilmiyorum. Daha önceki adayları da ben önermiştim, parti meclisinde kabul edilmişti. Sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum.” dedi.
KILIÇDAROĞLU, SARIKAMIŞ ALLAH-U EKBER DAĞI ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıkamış Alah-u Ekber şehitliğini ziyaret ederek dua okudu.
Kılıçdaroğlu, “Referanduma hayır” mitingleri kapsamında geldiği Kars’tan Erzurum’a geçerken Sarıkamış güzergahındaki şehitliği ziyaret etti.
Kılıçdaroğlu’nu Sarıkamış Allah-u Ekber Dağı Şehitliği önünde, CHP Sarıkamış İlçe Başkanı Hasan Cellat ve partililer karşıladı.

Kılıçdaroğlu, partililerle tek tek tokalaştıktan sonra 90 bin şehidin anısına yapılan Sarıkamış Allah-u Ekber Dağı Şehitliği’nde şehitler için dua etti.
Ardından şehitlikte incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partililerle bir süre sohbet etti.
Daha sonra Kılıçdaroğlu, karayoluyla Erzurum’a hareket etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
4 Yorum