1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tosya Gençlikspor Sezona İlk Antremanla Başladı
Kılıçdaroğlu, Dersim Arşivleri AÇILSIN

Kılıçdaroğlu, Dersim Arşivleri AÇILSIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim'de yaşananlarla ilgili devletin arşivlerini açmasını istedi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dersim'de yaşananlarla ilgili devletin arşivlerini açmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile devlet adına yapılan görüşmelere ilişkin olarak ise, "Devlet sadece bunun maskesi. Görüşmeyi yapan bizzat Hükümet'in kendisi" dedi.

CHP Parti Meclisi PM toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'deki toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, PM'de Türkiye gündemine ilişkin gelişmelerin değerlendirileceğini, gençlik raporunun da PM'ye sunulacağını ve ayrıca hangi seçim bölgelerine daha fazla ağırlık verileceğine ilişkin bir çalışma yapılacağını bildirdi. Kılıçdaroğlu, PM'nin yoğunluğu fazla olmazsa bazı eski partililerin partiye dönüşünün de toplantıda görüşülebileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının ''Dersim'de yaşananlarla ilgili CHP'nin yeni bir söylemi olacak mı? Özür de olur mu?'' sorusuna ise, ''Sayın Başbakan 'Elimde Dersim ile ilgili belgeler var. Açıklayacağım' demişti. Bu soruyu Sayın Başbakan'a söyleyin. Eğer Dersim'de yaşananlarla ilgili bütün arşivleri CHP'ye açarsa göreceksiniz çok şık bir rapor çıkacaktır ortaya. Sayın Başbakan orada yaşananlarla ilgili devletin arşivlerini açsın. Açmıyorsa korkuyordur, yürekli değildir. Yürekli adam konuşmaz, bütün belgeleri açar kamuoyuna" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin geçtiğimiz hafta sonu Van'da yaptığı toplantıyla ilgili bir rapor bulunup bulunmadığıyla ilgili bir soru üzerine ise "Van toplantısıyla ilgili CHP'nin herhangi bir raporu söz konusu değil. Orada yapılan görüşmeler konu başlıkları itibariyle özetlenmiştir, özetlemeyi yapan da toplantıyı yapan hocamızdır. Dolayısıyla daha sonra bir değerlendirme yapılacak yine o ekip tarafından. O değerlendirme CHP'ye sunulacak. Ama bu değerlendirme, CHP'nin değerlendirmesi değil, orada ortaya çıkan görüşlerin, tartışmaların bir özeti şeklinde olacak" dedi. Kılıçdaroğlu, "CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile ilgili bir takım iddialar basına yansıdı, bu iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Benim bildiğim kadarıyla yasada soruşturmaların gizliliği esas, değil mi? Özel hayatın gizliliği esas, bunu da biliyoruz. Bunu servis eden kişi, unvanına "Cumhuriyet Savcısı' sözcüğünü koyabilir mi? Cumhuriyet Savcısı mı bunu yapıyor, yoksa belli çevrelerin savcısı mı bunu yapıyor? Asıl sorulması gereken soru bu. Onun adı demokrasi olmaz, onun adı bireysel hak ve özgürlüklere saygı duymak olmaz. AKP bunu yapıyor, o tuzağa hiçbir gazeteci arkadaşın düşmesini istemem" diye kaydetti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı "Her seçim öncesi AKP Hükümeti PKK ile ateşkes konusunda anlaşıyor" açıklaması ile eski DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün "Devlet bizzat Abdullah Öcalan ile görüşüyor" açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "AKP'nin PKK'yla da Abdullah Öcalan'la da görüşmeler yaptığını biliyoruz. Devlet sadece bunun maskesi. Görüşmeyi yapan bizzat Hükümet'in kendisi. O bürokratlar benim emrimde mi çalışıyor, başka bir ülkenin emrinde mi çalışıyor? Bürokratları yöneten kim? Yeri gelince 'benim valim, benim kaymakamım' diyor. Senin hangi adamların gidip pazarlığa oturdu, onlarla ne görüşmeler yaptı, biz merak ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.