1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bilecik Edebali Spor Vezirhan Spor Maçının Tekrar Oynanacak
KESKe Karşı Sıkıyönetim UYGULAMASI

KESK'e Karşı Sıkıyönetim UYGULAMASI

4+4+4 eğitim modeline karşı 28-29 Mart'ta Ankara'da yapılacak eylemler valilik tarafından 'olay çıkar' gerekçesiyle yasaklandı.

A+A-

4+4+4 eğitim modeline karşı 28-29 Mart’ta Ankara’da yapılacak eylemler valilik tarafından “olay çıkar” gerekçesiyle yasaklandı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan KESK Yürütme Kurulu, valiliği almış olduğu karardan vazgeçmeye çağırdı.

KESK’in ülkenin birçok noktasından gelecek eğitim emekçileriyle birlikte düzenleyeceği eylem Ankara valiliği tarafından “olay çıkar” gerekçesiyle yasaklandı.

KESK’liler Ankara’da olacak
KESK’ten yapılan açıklamada, “28-29 Mart tarihlerinde Eğitim Sen üyeleri iki günlük grev gerçekleştirecek, KESK’e bağlı diğer sendikaların üyeleri ile birlikte 28 Mart Çarşamba günü Türkiye’nin tüm illerinden demokratik tepkilerini göstermek ve TBMM’ye seslerini duyurmak için Ankara’ya geleceklerdir” denilirken, yasaktan vazgeçilmesi istendi.

Ankara Valiliğinin, “olay çıkar” gibi son derece taraflı bir bakış açısıyla Ankara’da yapılması planlanan kitlesel basın açıklamasını yasaklamak istediğinin belirtildiği açıklama şu sözler dile getirildi: “Bilinmelidir ki, kamu emekçilerinin kitlesel basın açıklaması yapmasının önünde hiçbir yasal engel yoktur. Ankara Valiliği’ni demokratik tepkimizi göstermemizi engelleyecek herhangi bir eylem ya da girişimde bulunmamaya, anti demokratik uygulamalara son vermeye davet ediyoruz.”

KESK kent dışından gelecek otobüsler için buluşma noklarını açıkladı.

Ankara Valiliğinin yasaklama kararı aldığı eylem öncesi KESK, kent dışından gelecek otobüsler için buluşma güzergahlarını açıkladı. İşte otobüslerin buluşma ve Ankara'ya hareket etme noktaları

1- Ege – Göller – Güney Marmara Güzergahı (Afyon, Aydın, Balıkesir, Burdur, bursa, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Antalya): Sivrihisar’ı geçtikten sonra Nasreddin Hoca Tesisleri

2 - Güneydoğu Anadolu – Adana – Konya Güzergahı ( Adana, Adıyaman, Aksaray, G.Antep, Hatay, Mersin, İskenderun, K.Maraş, Karaman, Kilis, Konya, Niğde, Osmaniye, Ş.Urfa, Tarsus, Mardin, Şırnak): Gölbaşı’na varmadan, Ankara’ya 70 km., Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Tesisleri

3 - Karadeniz – Doğu Anadolu Güzergahı (Ağrı, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Muş, Nevşehir, Ordu, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Samsun): Kırıkkale/Elmadağ Soysaldı Tesisleri

4 - Trakya-İstanbul Güzergahı (Bartın, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, Edirne, Gebze, İstanbul, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak): Turnikelerden geçtikten sonra Ankara’ya girişte, BEKO Depolarının yanında Total – Elf benzin istasyonu

Haberin Devamı..

KESK'e Karşı Sıkıyönetim Uygulaması

KESK üyeleri ülkenin dört bir yanında il çıkışlarında polis tarafından durduruldu.

KESK'in Ankara'da yapacağı 4+4+4 yasasına karşı protesto için yola çıkan otobüsler bu gece il çıkışlarında polis tarafından keyfi bir biçimde durduruldu. KESK tarafından yapılan açıklamada, bu tutumun özgürlüklere aykırı olduğu ve yaşanacaklardan İçişleri Bakanlığı'nın sorumlu olacağı belirtildi.

KESK tarafından 28 - 29 Mart tarihlerinde Ankara'da yapılacak 4+4+4 yasası protestoları için çeşitli illerden yola çıkan otobüsler, il çıkışlarında polis tarafından durduruldu. Otobüslerin kalkmasına izin vermeyen polis tutumu, sıkıyönetim uygulamalarını hatırlattı. Polisin bu tutumuna karşı bazı illerde KESK üyeleri tarafından eylem yapılırken, yapılan açıklamada da İçişleri Bakanlığı'nın tutumu protesto edildi.

Çok sayıda ilde sıkıyönetim uygulaması
Batman, Alanya, Mardin, Siirt, Ayvalık, İzmir, Zonguldak, Manisa, Denizli, Yalova ve Kırşehir’den yola çıkan araçlar, polis tarafından il çıkışlarında durduruldu ve KESK üyelerine, "şehirden çıkmanıza izin vermeyeceğiz" denildi. Alanya’da otobüsleri durdurulan KESK üyeleri polisin tavrını protesto etmek için karayolunda eylem yapmaya başlarken, Manisa‘da da şehir çıkışına çevik kuvvet polislerin barikat kurduğu bildirildi. Erzurum'un Horasan ilçesinde durdurulan Kars otobüsünün önü, 50 km sonra tekrar kesildi. Burada polisin, emekçilerin kimliklerini toplayıp, otobüsten kamerayla görüntü aldığı bildirildi. Engellemelerle yetinmeyen polis yetkililerinin, otobüs firmalarını da arayarak, otobüsleri kaldırmamaları için tehditler yağdırdığı belirtiliyor.

KESK: "Baskılara boyun eğmeyeceğiz"
Sıkıyönetim uygulamalarına karşı "Hukuk Dışı Uygulamalara Boyun Eğmiyoruz!" başlıklı bir açıklama yapan KESK, baskılara karşı sonuna kadar direneceklerini belirtti ve şunları ifade etti:

"(...) Bu tutum, başta seyahat özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklere aykırı bir tutumdur. Konfederasyonumuzun aldığı bu eylem kararı tüm uluslararası evrensel ilkelerden doğan en temel hakkımızdır. Bu hakkımızı kullanarak mücadelemizi sürdüreceğiz.

(...) İçişleri Bakanlığı’nın bu antidemokratik tutumu asla kabul edilemez. İçişleri Bakanlığı’nın bu hukuksuz tutumundan bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir. Bundan sonra yaşanacakların sorumlusu İçişleri Bakanı’dır.”

KESK açıklamasının ardından, Diyarbakır ve Manisa'da otobüsler yola çıkmayı başardı. Tokat'ta ise 2 otobüs firmasına yapılan baskı sonucu kentten çıkış engellendi. Kentte bugün Ankara'daki eyleme gidemeyen emekçiler AKP binasına yürüyüş düzenleyecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.