1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. KESK Üyesi 28 Kişi TUTUKLANDI
KESK Üyesi 28 Kişi TUTUKLANDI

KESK Üyesi 28 Kişi TUTUKLANDI

KESK üyelerine yapılan DHKP-C operasyonuyla İstanbul'da 19, Malatya'da altı, Bursa'da üç kişi tutuklandı.

A+A-

KESK üyelerine yapılan DHKP-C operasyonuyla İstanbul'da 19, Malatya'da altı, Bursa'da üç kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında kendisi de gözaltında 12 saat kalan üç aylık bebeğin babası Erbulan da var. Sorgular bugün de sürüyor.

İstanbul'da gözaltına alınanlardan 19'u bu sabaha karşı tutuklandı, dördü savcılıkça altısı da mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 24 kişi de bu sabah savcılık sorgusu için adliyeye getirildi.

Malatya, Tunceli ve Sivas'ta gözaltına alınan 13 kişiden altısı ve Bursa'da üç KESK üyesi tutuklandı. Ankara ve diğer illerdeki savcılık sorguları da bugün başladı.

Annesi serbest, babası tutuklu

19 Şubat'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerine yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) operasyonunda İstanbul'da 21 ilçede 41 adrese baskın düzenlenmişti. Operasyonda 50'si kamu çalışanı 54 kişi gözaltına alındı.

Üç aylık bebeği ile birlikte gözaltına alınan sendika üyesi Ebru Ebrulan Emniyet'ten serbest bırakılırken, 53 kişiden işlemleri tamamlanan 29'u dün sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

29 kişinin, dün sabah Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. madde ile görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce ifadeleri alındı.

Savcılık, 25 kişiyi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk etti, dört kişiyi serbest bıraktı.

Mahkemeye sevk edilen 25 kişiden 19'u, "örgüt üyeliği" suçlamasıyla bu sabaha karşı 02.00'de tutuklanırken, Erdem Sevim, Özden Doruköz Bilgiç ve Şükran Duman'ın adli kontrol tedbiriyle olmak üzere altı kişi de serbest bırakıldı. Serbest kalan diğer üç kişi, Aydın Maho, Cengiz Sağlam ve Eyüp Kara.

Tutuklananların isimleri ise şöyle: Üç aylık bebeğin babası Ejder Erbulan, İbrahim Sönmez, Nazmiye Kaya, Özlem Kütük, Ayşe Tuncer, Berivan Doğan, oğlu Ulaş Doğan da bir ay önce tutuklanan Dursun Doğan, Mehmet Püremiş, Mehmet Sarı, Nazife Onay, Nursel Tanrıverdi, Ömer Açık, Sevim Kayhan, Sinan Eşiyok, Songül Coşkun, Ulaş Erduran, Veli Zengin, Yalçın Düzgün ve Yüksel Almaz.

Emniyet'te işlemleri tamamlanan şüphelilerden 24'ü de bu sabah adliyeye sevk edildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen KESK üyesi doktor, öğretmen ve diğer memurların savcılık sorgusu yapılacak.

Üç ilde altı öğretmen tutuklandı

19 Şubat'taki operasyonda Malatya, Dersim ve Sivas'ta gözaltına alınan 13 kişiden altısı Malatya'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Dün sabah erken saatlerde adliyeye sevk edilen 13 kişiden üçü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 10 kişi ise tutuklanma talebi ile Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkeme, KESK üyesi ve Eğitim-Sen eski başkanı Erdoğan Canpolat, Erhan Sezer, Ejder Sütçü, Özkan Karataş, Ebru Çetin ile Dersim'de gözaltına alınan İlyas Geçken'in tutuklanmasına karar verirken, dört kişinin de adli kontrol ile serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklananlar Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Bursa'da da üç tutuklama

Operasyonlarda Bursa'da altı Balıkesir'de üç, Kütahya'da bir, Eskişehir'de bir ve Çanakkale'de üç kişi gözaltına alınmış, 36 kişinin de ifadelerine başvurulmuştu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan altı kişi, dün adliyeye sevk edildi. Bugün saat 02.00'ye kadar Cumhuriyet savcısına ifade veren altı kişinin sorgulanması bugün de devam edecek.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan üç kişi de Bursa Adliyesi'nde sorgulanmalarının ardından tutuklandı.

Diğer illerde sorgular sürüyor

Antalya'da da gözaltına alınan bir hemşire ve üç öğretmen de adliyeye sevk edildi. Operasyonlar kapsamında Antalya'da yedi kişi gözaltına alınmıştı. İçlerinden ikisi İzmir'e, biri Ankara'ya gönderilmişti.

İzmir'de gözaltına alınan ikisi vergi memuru, 13'ü öğretmen 15 kişi de işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi, sorguları sürüyor.

Erzurum, Erzincan, Kars, Artvin ve Gümüşhane'de gözaltına alınan dördü öğretmen altı kişi de bu sabah adliyeye sevk edildi. Beş ilden gözaltına alınan 11 kişiden beşi Emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Özgen: Tesadüf değil

Ankara'da gözaltına alınan 30 KESK üyesinin adliyeye sevkleri ve sorgularının yapılmasına da bugün başlandı. İlk kararların yarın sabaha karşı çıkması bekleniyor.

Bugün Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, operasyonlar kapsamında aralarında KESK Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in de bulunduğu 169 sendika üyesinin gözaltına alındığını hatırlattı.

Özgen, "Ardı ardına yaşadığımız operasyonlara üstün körü baktığımızda bile hiçbirisinin tesadüfi olmadığını, hedefinin, amacının açık olduğu rahatlıkla görülmektedir. Ne zaman kamu emekçilerin hakkı gasp edilecek olsa KESK'e yönelik itibarsızlaştırma ve kriminalize etme operasyonları için düğmeye basılmaktadır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.