1. HABERLER

  2. Tugay Komutanı'nı Kahreden Haber
KESK Lideri Kars'tan Hükümeti Eleştirdi

KESK Lideri Kars'tan Hükümeti Eleştirdi

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Kars Öğretmenevi'nde KESK'e bağlı sendika üyeleriyle bir araya geldi.

A+A-
KESK Genel Başkanı Sami Evren: Türkiye'de toplu pazarlık hakkını kullanan işçi sayısı 270 bindir. Bu kadar komik.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, ''Ülkede 20 milyonun üzerinde insan çalışıyor. Bunların yüzde 50'si kayıt altına alınmamış şekilde çalışıyor'' dedi.
Evren, beraberinde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik ile birlikte Kars Öğretmenevi'nde KESK'e bağlı sendika üyeleriyle bir araya geldi.
Evren, burada yaptığı konuşmada, sendikal hak ve özgürlüklere bakıldığında Türkiye'nin karnesinin çok iyi olmadığının ortaya çıktığını belirtti.
KESK Genel Başkanı Sami Evren, “Kanun devleti değil hukuk devleti, kanun adamı değil hukuk adamı olmak gerek” dedi. Haklı ve meşru taleplerini her zaman savunacaklarını da ifade eden Evren, “Her şeyden taviz veririz fakat özgürlüklerimizden taviz vermeyiz. Bunu asla tartışma konusu yapmayız” diye konuştu.
Evren, daha sonra şunları söyledi:“Biliyorsunuz Kars’ta 25 Kasım’da bir günlük iş bırakma eyleminden önce sizlerin yapmış olduğu demokratik eylemlere karşı gözaltılar gerçekleşti. Bu nedenle Sayın Kars Valisi Ahmet Kara ile görüştüm ve Kars’a gelerek ve bu konuda kendileri ile görüşmek istediğimi belirttim. Kendileri de görüşmemizin mümkün olduğunu söylediler. Burada ortaya çıkan anti-demokratik örgütlenme özgürlüğünün önüne oluşan polisiye tutumların yanlış olduğunu kendisine anlatacağız. Buradaki demokratik hayat ve akışın bizlerinde ne yapmak istediğimizi paylaşacağız. Umarım yararlı olur ve sizlerin Kars’taki faaliyetleriniz engellenmez. Mücadelelerimizi bir bütün olarak algılıyoruz ve kavrıyoruz. Hukuk haklıdan yanadır, hukuk haksızın yanında olamaz. O nedenle biz hukuksal ve meşru mücadelemizi bundan böylede Kars’ın en işlek caddelerinde ifade etmeye devam edeceğiz. Bunu kimse engelleyemez. Bunu ne Vali ve ne de Emniyet Müdürü engelleyemez. Engeller gözaltına alır, her türlü baskıyı kurar bizde her gün buraya geliriz. Dolayısı ile Kars’taki bu demokratik uyanışı ve mücadeleyi ne Valiye nede Emniyet Müdürüne boğdurmayız. Herkes hukuka uygun davranacak. Kars’taki emekçilerin sendikaların faaliyetlerini engellemeyi aklının ucundan bile geçirmeyecek. O zaman o devlet kanun devleti olur. O zaman Vali Kanun Valisi olur. Ama biz hukuk devleti olmasından yanayız. Biz sendikal hak ve özgürlüklerin engellenmemesinden yanayız. Çünkü bunu engellerseniz demokrasiyi yok edersiniz. Demokrasiyi yok ederseniz insanı değersizleştirirsiniz. Böyle şeyleri Kars’taki kamu çalışanlarının hak etmediğini düşünüyorum. Bu nedenle Sayın Valiye bu mücadelenin ne anlama geldiğini anlatacağız. Arkadaşlarımız ile ilgili olarak açılan idari ve adli soruşturmaların yanlış olduğunu ve Kars’ın bir polis özgürlük alanlarımızı yok ettiğini bir kez daha anlatacağız. Bütün bu doğruları ve demokratik haklarımızı anlatacak ve haklarımızı sonuna kadar koruyacağız”
Evren ayrıca, “Her şeyi konuşuruz, her türlü diyaloga açığız. Ancak bir tek şeyden vazgeçmeyiz. Özgürlüklerimizi engelleyen, hak arama mücadelemizi engelleyen kim olursa olsun karşısında KESK’i ve KESK’in dostlarını görür. Çünkü sendikalar üyelerinin hak ve çıkarlarını koruyan örgütlerdir. Eğer üyelerinizin hak ve çıkarlarını koruyamıyorsanız sendikal mücadelede de başarılı değilsiniz demektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.