1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uçak ve Mehtaplı Geceler
Kerkükte Olağanüstü HAL DURUMU

Kerkük'te Olağanüstü HAL DURUMU

Irak'ın Kerkük kentinde, Kürtlerin saldırı tehdidi altında olduğu gerekçesiyle 4 alaydan oluşan Peşmerge güçleri kentte sevkedildi.

A+A-

Irak Kürdistanı'nın Kerkük kentinde, Kürtlerin saldırı tehdidi altında olduğu gerekçesiyle 4 alaydan oluşan Peşmerge güçleri kentte sevkedildi.

Kerkük'te, Kürtlerin saldırı tehdidi altında olduğu gerekçesiyle kente çok sayıda peşmerge sevk edildi. Kentte bugün yapılan gösterilerde, 3 kişi yaşamını yitirdi. Süleymaniye'de ise 15 bin kişi Kürt yönetimini protesto ettiÇoğunluğu sonradan Kerkük’e yerleştirilen Arap göstericiler bugün sokağa çıkarak protesto gösterisi düzenledi.

Irak idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin resimleri ve '140. maddeye hayır' pankarttı taşıyan göstericiler, 'Kürtler Kerkük’ten dışarı’ sloganları attı. Eylemciler daha sonra valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Valilik binasına girmek isteyen göstericilere polis müdahale etti. Çıkan olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Kerkük'ün Hewice kasabasında göstericilerin polis merkezine saldırmaları üzerine açılan ateş sonucu 3 gösterici hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı. Kentte durumun gerginleşmesi üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

PEŞMERGELER KENTTE SEVK EDİLDİ

Kürdistan Bölge Hükümeti Peşmerge Bakanı Şeyh Cafer Şeyh Mustafa Arapların, Kerküklü Kürtlerin ev, işyeri ve siyasi partilerine yönelik saldırı gerçekleştirileceği duyumlarına karşı 4 alaydan oluşan Peşmerge güçlerini Kerkük'e gönderdiklerini bildirdi.

Kerkük’e gönderilen peşmerge güçlerinin kenti dört koldan kuşattığı haberleri geliyor.

Bu arada Irak Türkmen Cephesi de yaptığı açıklama ile Kürt halkı ile ortak bir tarihe sahip olduklarını ve gösterilerde yer almayacakları açıkladılar.

Kerkük ve kasabalarında meydana gelebilecek çatışmalara karşı Germiyan bölgesindeki Kürtlerden oluşan Irak ordusuna bağlı güçlerinde Kerkük’ün Celewla, Sadiye ve Karatepe kasabalarına doğru yola çıktığı haberleri geliyor.

HEWLER'DE KDP'YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Bu arada Hewlêr valiliği önünde toplanan yüzlerce kişi KDP'ye destek için Hewlêr kalesine yürüyüş düzenlediler.

Kürdistan Gençlik Birliği Sekreteri Omêd Xoşnav Kürdistan ajansına verdiği demeçte, Kürdistan Bölge hükümeti ve kurumlarına destek için bu eylemi yaptıklarını söyledi.

SÜLEYMANİYE'DE 15 BİN KİŞİ TOPLANDI

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentindeki gösteriler ise bir haftadan bu yana sürüyor. Bugün kentin Derki Sera meydanında toplanan yaklaşık 15 bin kişi Cuma namazından sonra Kürt yönetimini kınayan sloganlar attı. Kürt parlametosunda önceki gün çıkan 17 maddelik mini reform taleplerini yetersiz bulan göstericiler, yolsuzluklara karşı yeni önlemlerin alınmasını istediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.