1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Tutuklu Sayısı 260'a Ulaştı
Kentsel Dönüşüm Projesine PROTESTO

Kentsel Dönüşüm Projesi'ne PROTESTO

Kars'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamı altında Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan TOKİ konut planlamasının ilk ayağı mahalle sakinleri tarafından protestolarla karşılan

A+A-

Kars'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamı altında Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan TOKİ konut planlamasının ilk ayağı mahalle sakinleri tarafından protestolarla karşılandı.
Sabahın erken saatlerinde Kars Belediyesi önüne toplanan bir gurup mahalleli vatandaş, “Eve karşılık ev istiyoruz” şeklinde slogan attılar.

Vatandaşlar belediye önünde bir süre alkışlarla protesto gösterisi yaparak, çeşitli pankartlarla yapılması planlanan TOKİ evlerini desteklemediklerini dile getirdiler. Belediye ile geçerli bir anlaşma sağlanamadığını söyleyen vatandaşlar gerekirse yıkılacak evlerinin yerine çadır kuracaklarını belirttiler.
Evlerinden alınarak yeni yapılacak konutlara borçlandırılarak girmek istemediklerini ifade eden mahalle sakinleri, “Bizim evimiz 140 m2’dir ve bu evlerde bizler ikişer aile olarak kalıyoruz. Bu konutların yapılması ile birlikte bizler 26 bin TL borçlanacağız, bizim gelirimiz belli biz bu parayı ödeyecek durumda değiliz Tekrar incelemeler yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.