1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Türkiye 2'nci Kez Sandık Başına Gitti
Kemal Kılıçdaroğlu Vanda Toplantı YAPTI

Kemal Kılıçdaroğlu Van'da Toplantı YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'daki sivil toplum örgütü temsilcileri ile yapacağı 'Siyasette Başarı Stratejileri Çalışmaları' konulu toplantı için Van'a geldi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’daki sivil toplum örgütü temsilcileri ile yapacağı 'Siyasette Başarı Stratejileri Çalışmaları' konulu toplantı için Van’a geldi.

“Siyasette Başarı Stratejileri Çalışmaları” toplantısı için Van’a gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sönük geçti. CHP’li parti üyeleri ve birkaç sivil toplum örgütü temsilcisinin karşıladığı Kılıçdaroğlu, Ferit Melen Havaalanında basına kısa bir açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında “Milletvekili arkadaşlarımız hukuksuzluğun olduğu her yere gidiyorlar. Davaları takip ediyorlar Diyarbakır’da arkadaşlarımız var. Diğer bölgelere de giden arkadaşlarımız var. Haksızlığa uğrayan vatandaşlarımız varsa onlarında davaları takip ediliyor. Sadece onlar değil AKP’nin yaptığı yolsuzluk davaları da takip ediliyor oraya da milletvekillerimiz gidiyor. Amacımız şu; Türkiye’de hukukun üstünlüğünü sağlayacağımız her türlü çabayı Cumhuriyet Halk Partisinden olan her vatandaşımız beklesin. İster sağdan ister soldan ister başka bir görüşten herhangi bir partiye oy vermiş ama hukuksuzluğa uğramış kim olursa olsun onların adresi CHP’dir”

“Hukuksuz tutuklama ve demokrasiye vurgu!”

Açıklamasının devamında yaşanan hukuksuz tutuklama ve seçimlere ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu “Demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz. Hukukun üstünlüğünü egemen kılacağız. Hukuksuz tutuklamalara karşı çıkacağız ve bu konuda sesimizi yükselteceğiz. Hukukun üstün olduğu bir Türkiye istiyoruz. Özgürlüklerin savunulduğu ve olduğu bir Türkiye istiyoruz. Söylemimiz budur. Bu amaçla zaten siyaset yapıyoruz. Siyaset baskı aracı olmamalıdır. İktidarın baskı aracı olmamalıdır. İktidar baskıya dönüşürse o zaman korku toplumu çıkar ortaya. Şuradan söylüyorum Hazirana az kaldı ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar ne kadar şiddet uygularlarsa uygulasınlar Haziranda bunların maskesini inşallah halkımızla beraber düşüreceğiz.” Dedi

Açıklamanın ardından toplantının yapılacağı Merit Şahmaran Oteline geçen Kılıçdaroğlu, programında yapılan son dakika değişikliği ile şehir merkezinde yapacağı temaslardan vazgeçti. Yoğun Güvenlik önlemleri altında otele gelen Kılıçdaroğlu burada sivil toplum örgütü temsilcileri ile toplantı salonuna geçti.

“Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri toplantıya alınmadı”

“Siyasette Başarı Stratejileri Çalışmaları” toplantısına katılmak için otele gelen ancak CHP’liler tarafından içeri alınmayan Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şubesi üyeleri bu durum karşısında sert tepki göstererek oteli terk etti. Atatürkçü Düşünce Derneği Van Şube Başkanı Murat Yiğit, kendilerinin toplantıya alınmamasını eleştirerek “ Burada bütün sivil toplum örgütleri temsilcilerinin bulunmasına rağmen bizi içeri almamaları onların ayıbıdır. Yazıklar olsun diyorum “ dedi.

Basına kapalı yapılan toplantının sonuç bildirgesinin daha sonra açıklanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.