1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kimya Sektörü Üniversitelilerle Buluşacak
Kemal Burkay BDPyi Sert Dille ELEŞTİRDİ

Kemal Burkay BDP'yi Sert Dille ELEŞTİRDİ

Yazar Kemal Burkay, 'BDP sorunların çözümü için topu Kandil'e ve İmralı'ya atmamalı. Çözüme kendisi muhatap olmalı' dedi.

A+A-

Yazar Kemal Burkay, "BDP sorunların çözümü için topu Kandil'e ve İmralı'ya atmamalı. Çözüme kendisi muhatap olmalı" dedi.

Burkay, yeni bir anayasa yapıldığını hatırlatarak, bunun Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Yeni anayasanın demokratik olması gerektiğini vurgulayan Burkay, “Sorunların çözümüne zemin hazırlamalı, tüm kimliklere eşit haklar olmalı, herkesi kapsayacak bir vatandaşlık tanımı olmalı” diye konuştu. Kürt sorununun çözüme kavuşturulması için parlamenterlerin gerçekçi olması gerektiğini ifade eden Burkay, artık ciddi bir adım atması gerektiğini kaydetti. Kemal Burkay , “Yeni anayasanın ülkenin tüm ihtiyaçlarını karşılamalı, yoksa yeni bir anayasa 3 yıl sonra yine kapımızı çalar. Onun için yeni anayasa bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

BDP'nin Kürt seçmeninin tamamını değil, sadece bir bölümünü temsil ettiğini iddia eden Burkay, şöyle devam etti:

"Kürtler her partiye oy veriyorlar. Yani sessiz bir çoğunluk da var. Bu sessiz çoğunluk kendisini ifade edemez. Şiddetten yana olmayan ama aynı zamanda Kürt sorununun çözümünü ister. BDP 'ye de görev düşüyor. BDP sorunların çözümü için topu Kandil'e ve İmralı'ya atmamalı. Çözüme kendisi muhatap olmalı. Bu konuda BDP 'nin başarılı bir siyaset izlediği kanısında değilim. Ne yazık ki zaman zaman topu kendi dışına atıyor. Şiddet konusunda da yapması gereken şeyler var. Bu konuda daha etkili olmalı. Yani silahların susması için. BDP bu demokratik anayasanın yapılmasında, silahların susmasında, siyasetin yolunun açılmasında daha aktif, daha kararlı çaba östermeli.”

"Bu kaostan kurtuluyoruz"

Kürtçe konuşma konusunda 20 yıl, 30 yıl önceki durumun son derece vahim olduğunun dile getiren Burkay, şöyle konuştu:

“Herhangi demokratik bir ülkede rastlanmayacak bir durumdu. Siz bir halkın dilini yasaklıyorsunuz bunlar olacak şeyler değil. Dolayısıyla biz yavaş yavaş bu kaostan kurtuluyoruz. Biraz daha gerçekçi mantıklı oluyoruz. Kürtçe eserler çıkıyor, kasetler çıkıyor. TRT şeş var. Bakanlar, milletvekilleri kürsülerde Kürtçe konuşuyor bunlar olumlu gelişmeler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.