1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanına Fahri Doktora
Kelebekler Özgürdür KAMPANYASI

'Kelebekler Özgürdür' KAMPANYASI

CHP Kars Kadın Kolları İl Sekreteri Nazangül Demirci, Türkiye'de kadına yönelik şiddette artış olduğunu belirtti.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Kars İl Sekreteri Nazangül Demirci, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle parti binasında açıklamalarda bulundu.

CHP Kars Kadın Kolları İl Sekreteri Nazangül Demirci, Türkiye'de kadına yönelik şiddette artış olduğunu belirtti.

Sadece 2011 yılında 257 kadının öldürüldüğüne dikkat çeken CHP Kadın Kolları Kars İl Sekreteri Nazangül Demirci; "2011 yılında 257 kadın öldürülürken, 2012 yılının ilk altı ayında 100'e yakın kadın hayatını kaybetti. Cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikayetçi dahi olamadı. Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dair bir karar vermek istediğinden öldürüldü. Devletten koruma talebiyle polise veya savcılığa başvuran kadınların yüzde 73'ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27'si cinayete kurban gitti. Kadına karşı şiddet; sadece fiziksel değil, ekonomik ve psikolojik ve cinsel olarak da sürmektedir" dedi.

Bu rakamların, seçim dönemlerinde sık sık tekrarlanan kadına yönelik şiddete "sıfır tölerans" gösterildiği söylemlerini yalanlamaya yetiyor diyen Demirci; "Kadınlar kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyorlar. Organize ve sistematik şekilde öldürülüyorlar. Biz toplumsal cinsiyetin erkeği otorite, iktidar sahibi olmaya zorladığı, çocukken eline silah olarak verdiği, "namus" gerekçe edilerek yakını olan kadını öldürmesinin emredildiği bu topraklarda, "şiddete karşı mücadele"nin sadece kadınların değil erkeklerin de sorunu olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Demirci, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Biz kadınlar; yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi ile kadın özgürlük mücadelesinin birbirinden ayrılmaz olduğunun bilinciyle, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadeleyi yürütmeye devam ediyoruz. Belleğimiz diri tutmak ve bize dayatılan bunca şeyin altında ezilmemek için "Böyle gelmiş böyle gider" diyenlere karşı, "yeter Artık" diyen kadınların yaşamlarını kendi yaşamlarımıza katıyoruz. Bizler; kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadele de, umudu inancı ve güveni örgütlemek amacıyla "Kelebekler Özgürdür" diyoruz."

Öte yandan CHP Kadın Kolları, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında, "Kelebekler Özgürdür" adı altında bir kampanya başlatacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.