1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay'da Öğretmenlerden Bayraklı Yürüyüş
Kayıp Çobanı Bulmak İçin SEFERBERLİK

Kayıp Çobanı Bulmak İçin SEFERBERLİK

Geçtiğimiz hafta sonu Kars Sarıkamış ilçesi Çamyazı Köyü kırsalında hayvanlarını otlatan çocuğun kaybolduğu haberi Sarıkamış'ı harekete geçirdi.

A+A-

Geçtiğimiz hafta sonu Kars Sarıkamış ilçesi Çamyazı Köyü kırsalında hayvanlarını otlatan çocuğun kaybolduğu haberi Sarıkamış’ı harekete geçirdi.

16 yaşındaki Yakup Korkmaz’ın hayvanlarını otlatırken kaybolduğu haberini alan Jandarma ekipleri çocuğun kaybolduğu bölgeye hareket ettiler. Aynı saatte İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de jandarma ekiplerinin hemen ardından olay yerine gitti.

Jandarma ekipleri, Belediye Başkanlığı, Köy Hizmetleri ve Orman işletme Müdürlüğü ekipleri ormanlık alanda geniş bir arama başlattı. Geç Saatlere kadar süren arama çalışmalarına ekiplerin yanı sıra köylülerde 70 traktörle katıldılar.
Bütün gece aralıksız devam eden arama çalışmalarını Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş bizzat yerinde takip etti. Ertesi gün olay yerine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Köroğlu köyü yakınlarında bulunan Yakup Korkmaz’ın kaybolma olayı ile ilgili Ermiş şunları söyledi:
“Geçtiğimiz Cuma akşamı jandarmadan bir çocuğun kaybolduğu ile ilgili bilgi geldi. Bunun üzerine Belediye Başkanı ile birlikte Köy Hizmetleri ve Orman İşletme ekiplerini ilçe jandarmaya çağırmak üzere bir araya geldik. Buradan Çamyazı köyüne gidildiğinde oradaki köylülerin ve Karaurgan jandarma ekiplerinin olay yerine arama çalışmalarına başladığını gördük. Vakıf ve Orman işletme ekip ve araçlarını olay yerine gönderdik. Sabah 05:00 sularına kadar bölgede buolunduk ancak herkesin yorulması halinde çalışmaların sağlıklı yürümeyeceğini düşünerek dinlenmek üzere biz ilçeye geri döndük. sabah Orman işletmeye ait 60 kişilik ekip gönderdik saat 09 sularında çocuğun 20 km mesafe yürüyerek bir taşın yanında uyuya kalmış halde bulunduğu haberini aldık. Bizi burada endişelendiren yaban hayatın içinde bulunan ayıların saldırısına uğrayabileceği ihtimali idi. Neyseki korkulan olmayarak 16 yaşındaki Yakup Korkmaz sağ salim bulunup ailesine teslim edildi.”
Gazetecinin, “Arama çalışmalarını olay yerinde değil de ilçeden de telefonla takip edebilecekken olay yerinde sabaha kadar beklemenizin sebebi ne idi” sorusuna ise Kaymakam Ermiş, “Biz idareciyiz, vatandaşımızın tırnağı acısa bizim bunu hissetmemiz gerekir. ‘sabah olsun ekipler gönderilir’ diye düşünülebilirdi ancak geceleyin o babanın ne hissettiğini hissetmemiz lazımdı. Hz. Ömerin dediği gibi ‘gölün kıyısında bir kurt kuzuyu kapsa, Ömer ondan sorumludur’ bizlerinde aynı acıyı ve sorumluluğu hissetmemiz gerektiği gibi olay yerinde anında yönlendirmelerle başarıya ulaşmak daha kolay olacağı kanaatinde sabaha kadar Belediye başkanımızla birlikte olay yerinde bekledik” diye yanıtladı.
Ertesi gün Köroğlu köyü civarında bulunan çocuk sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi, alınarak ailesine teslim edildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.