Kayaklı Koşu Şampiyonası YAPILDI

Kayaklı Koşu Şampiyonası YAPILDI

Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan 'Kayaklı Koşu 1.Etap Yarışmaları' Kars'ın Sarıkamış ilçesinde başladı.

A+A-

Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan 'Kayaklı Koşu 1.Etap Yarışmaları' Kars'ın Sarıkamış ilçesinde başladı.

Bayraktepe Kayak Merkezi’ndeki Alpina Konakları mevkiinde başlayan yarışlara, 18 ilden yaklaşık 271 sporcunun katıldığı bildirildi.

Kars Kayak İl Temsilcisi Ali Koçak,yaptığı açıklamada, "Bu sene Sarıkamış’ta başlayan kayak yarışmalarına rekor katılım olduğunu belirterek,Şu anda hava durumu ve pistlerimiz son derece iyi durumda Gelen sporcu kafilelerine elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz.Yarışmalarımız üç gün devam edecek” diye konuştu.

Bu arada yarışmalar başlamasıyla sporcuların heyecanları da doruğa ulaştı. Finale yaklaşan sporcular dengelerini kaybedip düştü. Bazı sporcular iyi derece yapamayınca göz yaşlarını tutamazken,antrenörlerin sporcuları sakinleştirdiği dikkat çekti.

Yarışmaların,15 Ocak 2012 Pazar günü öğleden sonra yapılacak madalya töreni ile sona ereceği bildirildi.

Haberin devamı...

Kayaklı Koşu Yarışmaları SONA ERDİ

Türkiye Kayak Federasyonunun 2012 Yılı Faaliyet Programında Yer Alan “Kayaklı Koşu 1.Etap Yarışmaları” Kars’ın Sarıkamış İlçesinde bugün (15 Ocak) yapılan kombine yarışlarıyla sona erdi.

Bayraktepe Kayak Merkezi’ndeki Alpina Konakları mevkiinde 3 gündür devam eden yarışmalara 18 ilden 271 sporcu katıldı.

Yarışmalar ın tamamlanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde, Erzurum’da hayatını kaybeden kayakçı Aslı Nemutlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşma yapan Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, hayatını kaybeden kayakçı Aslı Nemutlu için, rahmet yakınları ve spor camiasına baş sağlığı diledi. Ermiş, Sporcuların herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan 3 gün süreyle yarışmaları başarıyla tamamladıklarını belirterek,”Yarışma için ilçemize gelen bütün sporcularımızı ve teknik heyeti ağırlamaktan onur duyduk.Önümüzdeki günlerde ilçemizde yine kayak yarışmaları olacak. Sporcularımızdan yalnızca Türkiye Şampiyonluğu değil, Avrupada ve Dünyada başarılı olmalarını bekliyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.Ardından dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Madalya törenine, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,Gençlik ve Spor İl Müdürü Yücel Yücel,İlçe Müdürü Ali Koçak,Kar -Sar –Tur-A.Ş Genel Müdürü Muhittin Delibaş,Alpina Konakları İşletmecisi Mehmet Alkan,Kayak federasyonu Yetkilileri ile sporcular katıldı.

Üç gün süren Kayaklı Koşu 1.Etap Yarışmaları sonunda dereceye giren sporcular şöyle sıralandı.
Büyük Erkekler: 1.Süleyman Ateş,2.Sebahhattin Oglago,3.Ömer Yusufoğlu
Büyük Bayanlar: 1.Kelime Çetinkaya.2-Makbule Kızılarslan,3.Elif Aşkın
Genç Erkekler: 1.Mustafa Boyacı,2.Mehmet Acar,3.Mustafa Çetintaş
Genç Bayanlar:1.Yonca Karademir,2.Büşra Güneş, 3.Mintaha Turan
Yıldız Erkekler:1.Aykut Taşçı,2.Süleyman Yılan,3.Savaş Ater
Yıldız Bayanlar:1.Zozan Malkaç,2.Remziye Yılmaz,3.Ayşe Saydam
Çocuk Erkekler:1.Adem Bartan,2.ferdi Ertaş,3.Orhan Ören
Çocuk Bayanlar:1.Roza Akpınar,2.Zilan Öztunç,3.Ayşenur Duman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.