1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Bursa’da İlk Ders Zili Çaldı
KAÜye Hukuk Fakültesi KURULSUN !

KAÜ'ye Hukuk Fakültesi KURULSUN !

Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Kafkas Üniversitesi'ne (KAÜ) bağlı bir Hukuk Fakültesi kurulması kanun teklifin de bulundu.

A+A-

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Kafkas Üniversitesi’ne (KAÜ) bağlı bir Hukuk Fakültesi kurulması için hazırlanan kanun teklifini TBMM’ye sundu.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane Kafkas Üniversitesi’ne (KAÜ) bağlı bir Hukuk Fakültesi kurulması için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

Hukuk Fakültesi için hazırlanan kanun teklifinin içeriğinde: "GEREKÇE: Kafkas Üniversitesi 11 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı yasayla kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Atatürk Üniversitesinden devredilen bir fakülte ve tek programlı bir meslek yüksekokulu olarak faaliyete giren üniversite, bu gün bölge üniversitesi olma yolunda önemli mesafeler kat etti.

Üniversitede, 6 Fakülte, 3 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü, 10 Araştırma Merkezi olmak üzere toplam 28 akademik birim bulunuyor. Üniversiteye her yıl büyük çoğunluğu bölge dışından olmak üzere yaklaşık 4.500 öğrenci kayıt yaptırıyor.

Bu özellikler Üniversite'nin Türkiye çapında iyi bir yere sahip olması için yeterli değildir. Türkiye'de Üniversite sayısı çoğaldıkça diğer Üniversitelere kayıt sayısı gittikçe düşüyor. İyi bir mesleğe sahip olmak isteyen öğrenciler için bölümler hayati öneme sahip. Bu bölümlerden biri de Hukuk bölümüdür. Kafkas Üniversite'sin de Hukuk Fakültesi yoktur. Bu kanun teklifi ile Kafkas Üniversitesi bünyesinde bir Hukuk Fakültesi kurulması sağlanacak, eğitim açısından ilin ve bölgenin önemli bir ihtiyacı karşılanmış olacaktır.

MADDE GEREKÇELERİ:

MADDE 1- Kars Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Hukuk Fakültesi kurulmuştur.
MADDE 2- Yürürlük maddesidir.
MADDE 3- Yürütme maddesidir.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLŞKİN KANUN TEKLİFİ:

MADDE 1-28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun Ek 20. maddesine d bendi olarak “Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Hukuk Fakültesi’nden oluşur” ibaresi eklenmiştir.
MADDE 2-Bu Kanun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.
MADDE 3-Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür."
ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.