1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. KAÜ'den Veteriner Cerrahi KONGRESİ
KAÜden Veteriner Cerrahi KONGRESİ

KAÜ'den Veteriner Cerrahi KONGRESİ

13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlendi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Uluslar arası Katılımlı 13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi" 28 Haziran 2012 Çarşamba Sarıkamış'ta start alacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsa Özaydın,Veteriner Cerrahi ailesinin en büyük mesleki ve bilimsel platformu olarak bilinen ve Türkiye'de 1986 yılından bu yana periyodik olarak düzenlenen "Ulusal Veteriner Cerrahi Kongreleri"nin bir yenisine daha eklemenin mutluluğu içerisinde oldukları söyledi.

Bu yılki buluşmada, bilimsel program ve aktivitelerin yanı sıra sosyal etkinliklerininde olacağını belirten Prof. Dr. Özaydın; "Bu yıl heyecan verici, motivasyon sağlayıcı bir platform olacağını düşünmekteyiz. Ulusal düzeyde katılımla birlikte, yurt dışından gelecek olan çok değerli konuşmacılarımızla da kongremizi zenginleştirme çabası içerisindeyiz. Bu toplantı çerçevesinde, Veteriner Cerrahi alanındaki son teknoloji ve uygulamalar, ufkumuzu genişletecek yeni, farklı düşünce ve yaklaşımlar ele alınabilecek. Aynı zamanda Veteriner Hekimlik eğitimlerine devam eden öğrencilerinde birçok akademisyeni izleme imkanı bularak, kongreden faydalanacakları inanıyorum" diye konuştu.

KAÜ Veteriner Fakültesi cerrahi Anabilim Dalı tarafından Sarıkamış Ce-mar Toprak Otel'de düzenlenecek kongreye Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsa Özaydın, Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Kılıç ve Veteriner Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Deniz Seyrek İnan'da konuşmacı olarak katılacak. Kongre 28 Haziran 2012 Çarşamba günü saat 08.00'da başlayacak.

"Uluslar arası Katılımlı 13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi"ne Onursal Başkan olarak KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan katılacak.

Haberin Devamı

KONGRE SARIKAMIŞ'TA BAŞLADI

Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Uluslararası Katılımlı 13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi Kars'ın Sarıkamış ilçesinde başladı.

KAÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Kılıç, Ce-Mar Toprak Otel'de düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada, öğrencilerin bu kongreyi fırsat bilip faydalanmalarını istedi.

Veteriner hekimliğin çok geniş kapsamlı bir alan olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları söyledi: "Veteriner hekimlik ile birlikte, veteriner cerrahini tarihini özdeşleştirmek çokta zor olmasa gerek. Bizler, veteriner hekimler olarak çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Bu nedenle kongremiz son derece önemlidir. Kongremizin amacı seçkin bilim adamlarımızın birikimlerini ve özellikle son teknolojiyi, mesleğimize ve branşlarımıza aktarmalıyız."

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ise kongrenin Kars'ta yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek katılımcılara ve katkı sunanlara teşekkür etti.

Özcan, şöyle konuştu: "Zaten üniversitemizin adı da Kafkas üniversitesi olmasının anlamı da bundan kaynaklanıyor. Kafkasya'ya açılan kapıyız. Kars, Türkiye'nin penceresidir. Bizim üniversitemizin bu yıl 20.kuruluş yıl dönümü, Veterinerlik Fakültesi'nin de 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bu onuru da yaşıyoruz. Ayrıca ben bu fakültenin ilk mezunu olarak gururla bahis etmek istiyorum. Kongreler aynı zamanda bir turizm köprüsüdür. Biliyorsunuz Kars, sadece Kafkasya'ya açılan pencere değil, ayrıca hayvancılığıyla da ve tarihi kentler arasında yer alan ve tarihsel alt yapısı ve kültürel birikimiyle de önemli bir kentimizdir."

GÜVEN, HASRETLE ANILDI
Kongrede Merhum KAÜ eski rektörü Prof.Dr Abamüslüm Güven de unutulmadı. Güven’in Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü sırasında yapmış olduğu bazı akademik çalışmalarını anlatan slayt gösterisi perdeye yansıtıldı.

Kongre, daha sonra bilimsel program ve oturumlarla devam etti.

Kongre Sona Erdi

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Uluslararası katılımla gerçekleştirilen, 13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi’nin tamamlanmasının ardından katılımcılar Ce-Mar Toprak Otel’de düzenlenen gala gecesinde bir araya geldi.

Geceye; Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Veteriner Cerrahi Genel Başkanı Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş, KAÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Engin Kılıç, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsa Özaydın ile Kanada, Almanya ve İsviçre’den gelen bilim adamlarının yanı sıra birçok üniversiteden bilim adamı ve doktora öğrencisi katıldı.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen burada yaptığı konuşmada, Uluslararası katılımla gerçekleştirilen, 13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresinin Şehitler Diyarı ve Turizm Cenneti Sarıkamış’ta yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Başkan Özbilen, “Sizleri ağırlamaktan onur duyduk. Sarıkamış denildiği zaman kar kristallerinin hayat verdiği 6 ayı beyaz, 2 ayı ayaz bulabilirseniz gerisi yaz olan 2634 rakımla bulutlarla komşuluk yapan turizm cenneti, kayak merkezi akla gelir. Atalarımızın canlarını feda ederek bizlere hediye ettiği güzelliktir Sarıkamış. Sarıkamış’ta bulunan karın özelliği Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur, dünyada iki yere yağan kristal kar özelliği vardır. Sarıçam ormanları arasında bulunan tesislerimiz son derece güvenlidir ve çığ tehlikesi yoktur. Diğer taraftan burada yaban hayatı da çok önemli telesiyej ile yukarı çıkarken aşağıda ayıların ve vaşakların ayak izlerini görebilecek, kuş sesleri içerisinde kayak yapacaksınız. Onun için sizleri kış turizm sezonunda da ilçemizde ağırlamaktan, misafir etmekten onur duyacağız” dedi. Özbilen, konuşmasının ardından katılımcılara Sarıkamış hatırası olarak çeşitli hediyeler verdi.

İSMAİL AYTEMİZ BİLİM ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. İsa Özaydın ve Veteriner Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş tarafından Selçuk Üniversitesi Araştırma Görevlisi Semih Altan, Ankara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sinan Ulusan ve Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Birkan Karslı’ya İsmail Aytemiz Bilim Ödülleri verildi.

VETERİNER CERRAHİ DERNEĞİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ
En İyi Sözlü Sunum dalında, 2 günde 8 oturumda sunulan sunumların hepsi tek tek dinlendi, hem özgün değer açısından, hem sunan kişinin sunumu nasıl yaptığına ilişkin kriterler, zamanı nasıl değerlendirdiğine dair kriterler çerçevesinde puanlama usulüne göre yapılan değerlendirme sonunda jüri 3 isim belirledi. Belirlenen 3 kişi arasında sıralama yapmakta zorlanan jüri yapmış olduğu kura sonucuna göre sıralama yaptı. Farelerde Deneysel Kuru Göz Modeli Üzerine Farklı Terapötük Ajanların Etkilerinin Karşılanması sunu ile Veteriner Hekim Kadri Kulualp birinci, Köpeklerde Aurikular Hematomun Tedavisine Yeni Bir Yaklaşım sunumu ile Alper Demirutku ikinci ve Ultrasonografi Rehberliğinde Perkutan Paramedian Abomasopeksi: Sola Abomasum Deplasmanlarının Tedavisi için Saha Şartlarına Uygun ve Güvenilir Bir Teknik sunumu ile Kürşat Yiğitarslan üçüncü olurken, En İyi Poster Ödülünü Veteriner Hekim Mahir Kaya, En Başarılı Genç Araştırmacı Ödülünü ise Veteriner Hekim Cenk Yardımcı aldı.

KAFKAS EKİBİ BÜYÜLEDİ
Ödül törenin ardından Kars’tan getirilen Kafkas ekibi sahne aldı. Sergiledikleri Kafkas oyunları folklor gösterisiyle davetlileri büyüleyen Kafkas ekibi, sahneledikleri performans ve figürlerle davetlilere doyumsuz bir program sundu. Gösterilerine davetlileri de dahil eden Kafkas ekibi katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

SARIKAMIŞ TÜRKİYE’NİN DEĞİL DÜNYA’NIN EN ÖNEMLİ KAYAK MERKEZLERİNDENDİR
KAÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Kılıç, “Bugün Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yerinden gelen birçok bilim adamının katıldığı ve şahit olduğu, katkı sunduğu çok önemli bir bilimsel faaliyetin, kongrenin bilimsel bölümünün sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu kongreyi 2 yıl önce Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi adına talip olup Kars’a getiren benim de hocam olan Prof. Dr. İsa Özaydın, olağanüstü belki de insanüstü bir gayret göstererek kongrenin bu aşamaya gelmesini sağlamıştır. Kongreler bilim adamlarının ürettiklerini yeni teknolojileri de ekleyerek bir yerde pazara çıkardıkları fuar alanları olarak değerlendirmek mümkün.” dedi.

KAÜ ÇOK ÖNEMLİ ULUSAL VE ULUSLARARASI BİLİMSEL VE SOSYAL İÇERİKLİ BİRÇOK KONGREYE VE SEMPOZYUMA EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTIR

KAÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı olarak kimsenin kongreye talip olmadığı böyle bir dönemde sınırları alabildiğine zorladığını ve aştığını da kaydeden Kılıç, “Dünya’nın birçok ülkesinden workshoplarla, sözlü bildirilerle katılan çok önemli hatta kitaplarını öğrencilerimize okuttuğumuz bilim insanlarını da buraya davet ederek, kongremizi alabildiğine zenginleştirmiş bulunuyoruz. Türkiye’nin birçok üniversitesinden katılan arkadaşlarımız, hocalarımız bunu bir şekilde itiraf ettiler. KAÜ kurulduğu günden bugüne çok önemli ulusal ve uluslararası bilimsel ve sosyal içerikli birçok kongreye ve sempozyuma ev sahipliği yapmıştır. Ancak veteriner fakültesi cerrahi ana bilim dalı olarak yine Sarıkamış’ta ilkini 1996 yılında gerçekleştirdiğimiz veteriner cerrahi kongresinin 2’ncisini ve genel anlamda da 13’üncüsünü yine Sarıkamış’ta gerçekleştirmiş olduk.” diye konuştu.

TAMAMEN ULUSLARARASI BİR KONGRE OLDU
Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsa Özaydın da, “Kafkas Üniversitesi 1992 yılında kuruldu. Sadece bir Fakültenin ayakta durması çok zor iken, bir bakıma da Veteriner Fakültesinin imdadına yetişti. Üniversitelerin gücünü hepimiz biliyoruz. Mali potansiyelini, akademik kadro potansiyelini ve idari kadro potansiyelini biliyoruz. Bu anlamda belki de doğrudur herkes şunu ifade ediyor; Kars Veteriner Fakültesi Kars’ta bir Üniversite kurulmasının lokomotifidir. Biz bunu kabul ediyoruz ama Kafkas Üniversitesi de, Kars’ta bir Veteriner Fakültesi’nin güçlenmesinin sembolüdür. Neden çünkü, tek başına bir Fakülte çok anlam ifade etmez ama yeni kurulan bir üniversite için epeyce yol kat etmiş bir fakülte çok anlam ifade eder. Biz bu anlamda şahsım adına söyleyeyim 1991 yılından beri Kars’ta çalışıyorum. Veteriner Fakültesinin Cerrahi Ana Bilim Dalında Öğretim Görevlisiyim. Şuan Prof. Kariyerimde 10 yılımı doldurmuş bulunmaktayım. Üniversitelerin günümüzde her ile yayılmasının tek esprisi var. Eskiden kalkınma modelleri merkezi bir zihniyetle yürütülüyordu. Yani merkezi iradenin ön gördüğü koşullarda ne kadar gelişebiliyorsanız o kadar ayaktasınız. Ancak şimdi merkezi iradelerin ve yerel yönetimlerin ihtiyaç duyduğu şey yerel kalkınmadır. Yerel kalkınma her şeyden önce bilgi, dolayısıyla bilim gerektirir. Bu anlamda da devletimizin bu kadar ekonomik, insan gücü veya diğer insanların bir bakıma yaşama payından kısarak her ile bir üniversite modelinden yola çıkarak, sorunlar ne olursa olsun geliştirmeye çalıştığı model her yöremizin kendi yersel dinamiklerini yaratmasıdır.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.