1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Köydeki Husumet Sokağa Taştı... Kars’ta Taşlı Sopalı Kavga!
KAÜde Cam ve Elmas SÖYLEŞİSİ

KAÜ'de 'Cam ve Elmas' SÖYLEŞİSİ

KAÜ'de Ebu'l Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin düzenlediği Sadık Yalsızuçanlar,'Bir Harakani Öyküsü, Cam ve Elmas' adlı söyleşi gerçekleştirildi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Ebu’l Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Sadık Yalsızuçanlar,“Bir Harakani Öyküsü, Cam ve Elmas” adlı söyleşi Prof. Dr. Necdet Leloğu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Söyleşi de “Cam ve Elmas” adlı romanla gündeme damgasını vuran edebiyatçı yazar Sadık Yalsızuçanlar, Kars sınırları içerisinde medfun bulunan Şehit Ebu’l- Hasan Harakani Hazretleri’nin öneminden, İslam alimleri ve arifleri içersindeki konumundan, sunmuş olduğu öğretilerden ve felsefesinden ayrıca bu felsefenin izinden giden, Mevlana gibi, Yunus Emre gibi arif ve alimlerin özelliklerinden son derece çarpıcı örnekler ışığında bilgiler vererek doyumsuz bir tasavvuf ziyafeti yaşattı.

Yalsızuçanlar, bu yıl Ekim ayı itibariyle düzenlenecek olan ‘Uluslararası Harakani Sempozyumu’na da vurgu yaparak, bu etkinliğin İslam alemi,Türkiye ve Kars açısından önemine değindi.

Yapılan söyleşinin ardından KAÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından “Tasavvuf Dinletisi gerçekleştirildi. Son olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan tarafından Sadık Yalsızuçanlar’a ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhattin Yazoğlu, tarafından Tasavvuf Dinletisini düzenleyen KAÜ müzik okutmanlarından Sıtkı Akarsu’ya plaket takdim etti.

Söyleşinin sona ermesiyle birlikte Yazar Sadık Yalsızuçanlar, sevenleriyle sohbet ederek, kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.