1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Karslı Fotoğraf Sanatçısı Murat Kaya'nın Başarısı
KAÜde Akademik Yıl Açılış TÖRENİ

KAÜ'de Akademik Yıl Açılış TÖRENİ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2011-2012 Akademik Yılı açılış töreni Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda yapıldı.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2011-2012 Akademik Yılı açılış töreni Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda yapıldı.
Açılış törenine Kars Valisi Ahmet Kara, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü çok sayıda kurum ve daire amirlerinin yanı sıra öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile start alan programda Türkiye'nin gündemini sarsan terör saldırısı vardı. Öğrenciler adına Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Mustafa Yalur konuşma yaptı. Yalur, “Kafkas Üniversitesi’nde eğitim görmenin ve gelecek için adımlar atılmasında bizlerin büyük rol oynadığımızın bilincindeyiz. Bizler vatan, millet ve eğitim gördüğümüz bu bölgenin geleceği için büyük önem taşıyoruz ve bu önemin farkındayız” dedi.
Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ise açılış konuşmasında şunları söyledi: “Dünyadaki ekonomik gelişmede başarı sağlayabilmek için üniversiteler büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle üniversitelerimizde iyi bireyler yetiştirmek zorundayız. Bu zorunluluğumuz ülkemizin ve milletimizin ihtiyacını karşılayabilecek bireyler yetiştirmekten geçiyor. Bizler ülkemizin bilim ve teknolojisine katkı sağlamak için buradayız”
Kafkas Üniversitesi’nin 2011-2012 Akademik yılı açılış töreni sebebiyle Kars’a gelen AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç da birer konuşma yaparak Ankara’dan getirdikleri selamları paylaştılar. AK Parti Milletvekilleri Türkiye’nin gündemini sarsan saldırıları kınadıklarını ve acılarını paylaştıklarını vurgulayarak, şehit ailelerine başsağlığı gazilere acil şifalar dilediler.
Kars Valisi Ahmet Kara da öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada da terör konusunu ele aldı. Vali Kara, “Terör örgütü tarafından yapılan bu çirkin saldırıların önlenmesinde üniversitelerde ki eğitimin ve bilinçli nesil yetişmesi büyük ölçüde önem taşıyor. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, üniversiteler ise geleceği inşa eden kurumlardır. Sizler bu yaşlarınızı iyi değerlendirir, doğru adımlar atarsanız gelecek tüm ülkemiz için güzel olacaktır. Hepimiz bir zamanlar sizlerin yaşlarında ve sizlerin sıralarındaydık meslek konusunda ayrım yapmadan mesleğinizi severseniz başarıya ulaşırsınız. Şunu unutmamalıyız ki mesleğin iyisi kötüsü yoktur, meslekte iyi ve kötü olmak vardır. Bizlerin temennisi Kafkas Üniversitesi 2011-2012 Akademik yılı açılışı sizlerin mesleklerinde iyi olmak için adım atmanızın ve ülkenin geleceği için şimdiden çalışmaya başlamanızın yılı olur ve bu açılış ülkemiz için hayırlı olur” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.