1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KAÜ ve ARÜ Rektörleri Azerbaycan'a GİTTİ
KAÜ ve ARÜ Rektörleri Azerbaycana GİTTİ

KAÜ ve ARÜ Rektörleri Azerbaycan'a GİTTİ

KAÜ Rektörü Özcan, ARÜ Rektörü Korkmaz ile birlikte Azerbaycan'a gitti.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile birlikte Azerbaycan'a gitti.

25-28 Ocak 2012 tarihlerinde gerçekleşti. Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile birlikte Azerbaycan Cumhuriyetinde bulunan çok sayıda eğitim-öğretim kurumunu ziyaret ettiler.
Öncelikli olarak, Azerbaycan Cumhuriyeti, Eğitim Bakanlığı nezdinde görüşmelerde bulunan Rektör Özcanve Rektör Korkmaz, Prof. Dr. İlham Teymür oğlu Pirmemmedov tarafından ağırlandı ve Azerbaycan Eğitim Bakanı Mısır Merdanov ile görüştü. Ardından Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abel Memmedlioğlu Meherremov, Hazar Üniversitesi yöneticilerinden Hamlet İshaklı, Azerbaycan Turizm Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Cafer Mehmedoğlu Caferov, Bakü Slavyan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamal Mehdioğlu Abdullayev, AMEA Folklor Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Muhtar Kazımoğlu İmanov, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emiraslanov Ehliman Tapdıkoğlu, Azerbaycan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç ve Azerbaycan-Türkiye Özel Liseleri, Çağ ve Araz Öğretim Kurumları İşletmeleri Direktörü Dr. Enver Özeren ile görüşmelerde bulundular.

Bu görüşmeler çerçevesinde ARÜ ve KAÜ’nün ve bahsi geçen eğitim kurumları arasında esası, Mevlana Programı çerçevesinde öğretim elemanı ve öğrenci değişimine yönelik, işbirliği protokolleri imzalandı.
Son olarak Bakü’deki Türk Büyükelçiliğini ziyaret eden rektörler temaslarını tamamlayarak yurda döndü.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.