1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars ve Bölge ‘Aşırı Soğuklar’a Teslim
KAÜ Rektörü Özcan Basınla TANIŞTI

KAÜ Rektörü Özcan Basınla TANIŞTI

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan Kars'taki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

A+A-
Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan Kars’taki basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Rektörlük makamında gazetecileri ağırlayan KAÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, basın mensuplarıyla tanıştı.
Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, KAÜ’nün daha ileri bir konuma gelebilmesi için Kars halkı ile birlikte alınması gereken çok mesafenin olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Özcan; “Öncelikle geçmişte üniversitemizde rektörlük görevini ifa etmiş tüm hocalarımıza ve çalışma arkadaşlarına şahsım ve üniversitemiz adına teşekkür ediyorum. Önceliğimiz üniversitemizde huzur, dostluk, barış ve güven ortamının daha güçlü bir şekilde tesis edilmesi olacaktır. Diğer taraftan üniversite-şehir işbirliğinin gerçekleştirilmesi için azami çaba sarf edilecektir. Bu çerçevede bölgemiz insanı gerek hastane, gerekse personel açığının bulunması nedeni ile önemli sağlık problemlerini çözmek için Erzurum’a gitmek zorunda kalmaktadır. Üniversitemizde yapımı devam eden Araştırma Uygulama hastanemiz bir an evvel tamamlanarak bölge insanının ve bilim dünyasının hizmetine sunulması öncelikli hedeflerimiz arasında arasındadır” dedi.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kars’ta hayvancılığın gelişmesi için öncü olacaklarını belirtti.
Özcan; “Yine yöremizin en önemli ekonomik girdilerinden biri olan hayvancılığın geliştirilmesinde üniversitemizin öncü rol oynaması için gereken adımlar hızla atılacaktır.
Üniversitemizde yaşanan akademisyen göçünün durdurulması ve ve değerli bilim insanlarının üniversitemize kazandırılabilmesi için hem akademik altyapının, hem bilimsel ve teknik donanımın hem de sosyal imkanların iyileştirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.
Gazeteciler sıcak ortamda geçen toplantıda, birlik beraberlik mesajları verildi. Daha sonra gazeteciler Rektör Prof. Dr. Özcan’a yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulunarak, KAÜ’den ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.