1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'taki Kazada 2 Kişi YARALANDI
KAÜ Öğrencisine SLOGAN CEZASI

KAÜ Öğrencisine SLOGAN CEZASI

Kafkas Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ahmet G. (26), yasadışı slogan attığı gerekçesi ile 13.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ahmet G. (26), yasadışı slogan attığı gerekçesi ile 13.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği (KAU-ÖDER) tarafından, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile birlikte yapılan gösteri ve basın açıklamalarında PKK propagandası yaptığı iddiası ile tutuklu yargılanan Ahmet G. (26), Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'övücü mahiyette' PKK propagandasını 8 kez yaptığı gerekçesi ile 3713 Sayılı TMK’nın 7/2 maddesi ile TCK 314-2 kapsamında 'PKK Üyesi' olmak suçlarından 13.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Polis kamerasındaki görüntülere göre; “15 Şubat, 8 Mart ve 21 Mart 2009 tarihlerinde yapılan gösteri ve basın açıklamalarında ‘yasadışı slogan’ attığı gerekçesi ile Kafkas Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ahmet G. (26), 15 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılandığı Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmedi. Ahmet G., "Bir öğrenci olarak diyorum ki, örgüt üyesi değilim, yasa dışı gösterilere katılmadım, herhangi bir yasadışı slogan atmadım, cumhuriyet savcısının ceza yönünde verdiği mütalaayı kabul etmiyorum. Beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu Ahmet G.'yi “bölücü terör örgütünün amaç, eylem ve talimatları doğrultusunda PKK'yı 'övücü mahiyette' PKK'nın propagandasını 8 kez yaptığı gerekçesi ile 3712 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7-2 maddesi ile TCK 314-2 kapsamında 'Terör Örgütü PKK Üyesi' olmak suçlarından 13.5 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme verilen hükümle birlikte Ahmet G.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.”

Temyiz edilen dosya Yargıtay'a gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.