1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hatay'da Cinayet
KAÜ Öğrencilerinden Doğa YÜRÜYÜŞÜ

KAÜ Öğrencilerinden Doğa YÜRÜYÜŞÜ

Kafkas Üniversitesi Trekking (Doğa Yürüyüşü) Kulübü, Susuz Şelalesi Güzergahında Doğa Yürüyüşü etkinliği düzenledi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Trekking (Doğa Yürüyüşü) Kulübü, Susuz Şelalesi Güzergahında Doğa Yürüyüşü etkinliği düzenledi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanlarından Okutman Aytekin Alibeyoğlu öncülüğünde çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlayan ve Sarıkamış, Çıldır güzergâhlarında gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşleriyle dikkatleri çeken KAÜ Trekking (Doğa Yürüyüşü) Kulübü, çetin geçen kış aylarının ardından, havaların ısınmasıyla birlikte, Susuz Şelalesi güzergâhında, Susuz İlçesi Küçükçatak köyü ile Susuz Merkez İlçe arasında yaklaşık 18 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Zorluk derecesi son derece yüksek olan yürüyüş esnasında, doğa koşullarıyla mücadelenin yanı sıra, çevre ve mekân tanıma, yardımlaşma gibi bir çok önemli özellikleri de öğrenme fırsatı bulan çoğunluğunu Üniversitemiz öğrencilerinin oluşturduğu yürüyüşü ekibi yaklaşık 7 saat süren yürüyüşün ardından dönüş yolculuğunda yorgunluklarını bir nebze de olsa giderme imkânı buldular.

KAÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Burhan Özba ve Doç. Dr. Musa Karaman da yürüyüş boyunca eşsiz manzara ve doğal güzellikleri kameralarıyla ölümsüzleştirerek bizlerle buluşturdular. Kulüp Sorumlu Öğretim Elemanı Okt. Aytekin Alibeyoğlu, sıradaki etkinliğin, Çıldır Şeytan Kalesi güzergâhı olduğunu belirterek, sağlıklı yaşam, doğa ve çevre bilinci gibi hususların gelişmesi, Kars ve bölgemize ait doğal güzelliklerin tanınması ve tanıtılması adına bu gibi etkinliklerin önemine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.