1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Facebook, Workplace'i Duyurdu
KAÜ Fen Edebiyatın Mezuniyet TÖRENİ

KAÜ Fen Edebiyat'ın Mezuniyet TÖRENİ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi 2011-2012 akademik yılının sona ermesi nedeniyle fakülte bazında mezuniyet töreni düzenlendi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi 2011-2012 akademik yılının sona ermesi nedeniyle fakülte bazında mezuniyet töreni düzenlendi.

Görkemli bir şekilde kutlanan mezuniyet törenine KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mitat Şahin, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, Azerbaycan Baş Konsolos Yardımcısı Günay Ramazonova, Fakülte Dekanları, Bölüm Başkanları, Öğretim Üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek şunları söyledi: “Sayın Rektörüm, Değerli çalışma arkadaşlarım, bugün burada toplanmamıza vesile olan çok kıymetli mezunlarımız, yazılı ve görsel basınımızın değerli temsilcileri ve bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimiz, size şahsım ve fakültem adına hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün Üniversite ve Fakülte olarak huzur içinde sorunsuz bir eğitim-öğretim yılını tamamlamış olmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Konuşmama Fakültemiz hakkında kısa bilgiler vererek başlamak istiyorum. Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültemiz 1992’de kurulmuş ve 1993-94 akademik yılında Kimya ve Biyoloji Bölümlerine 50 öğrenci alarak Eğitim-Öğretime başlamıştır. 19. Eğitim-öğretim yılını tamamladığımız bugün mevcut 13 Bölümümüzden 9’unda örgün öğretim ve 6’sında II. Öğretim devam etmektedir. Ayrıca, 8 anabilim Dalında Yüksek Lisans ve 4 Anabilim dalında Doktora programları devam etmektedir. Bugün itibariyle, 7’si yabancı uyruklu olmak üzere 2312 Lisans ve 285 lisansüstü olmak üzere toplam 2597 öğrencimiz eğitim-öğretime devam etmekte olup, mezuniyet durumunda 530 öğrencimiz bulunmaktadır. Fakültemizde 11’i profesör, 11’i doçent, 40’ı yardımcı doçent, 51’i Araştırma Görevlisi, 8’i öğretim görevlisi, 8’i okutman ve 3’ü uzman olmak üzere toplam 132 Öğretim elemanı ve Fakülte sekreterimizle birlikte 19 idari personel görev yapmaktadır.

Fakültemiz bünyesinde barındırdığı deneyimli ve alanında uzman olan öğretim elemanları ile şehrimize ve bölgemize danışmanlık, hakemlik hizmetleri başta olmak üzere birçok konuda katkıda bulunmakta ve Ülkemizin Kafkaslara açılan kapısı durumunda olan şehrimizde üzerine düşeni yerine getirmektedir. Öğretim elemanlarımızın uluslar arası saygın kuruluşlarca taranan yurtdışı dergilerde yaptıkları yayınlarla kişi başına düşen yayın sıralamasında Üniversitemizin ön sıralarda yer almasında büyük rol oynamaktadır. Ayrıca, Ulusal ve Uluslar arası birçok seminer, sempozyum ve kongrelere bildirilerle yüksek katılım olmakta ve Üniversitemiz başarıyla temsil edilmektedir. Bu tür sosyal ve bilimsel etkinlikler imkanlar ölçüsünde desteklenmektedir. Örnek olarak, 2011 yılında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen Uluslar arası Heterosiklik Kimya Kongresine Ülkemizden sadece Fakültemiz 8 bildiri ile katılarak Üniversitemiz ve Ülkemiz temsil edilmiştir. 15 Ülkenin katıldığı bu kongrede bir bildirimiz en iyi 2. bildiri olarak seçilmiştir. Sayın Rektörüm, Değerli misafirler, konuşmamın bu bölümünde burada toplanmamıza vesile olan kıymetli mezunlarımıza seslenmek istiyorum. Sevgili meslektaşlarım, insan yaşamında belli dönemler vardır. Bugün bu dönemlerin en önemlilerinden biri bitiyor, yeni bir dönem başlıyor. Buradan ayrılırken her şeyin yolunda olduğunu, hak ettiğiniz işinizin hazır olduğunu elbette söyleyemiyoruz. Ancak, yılmadan tüm sorunların üstesinden geleceğinize, sizlerin bu noktaya gelmenizde rol oynayan ailelerinize, sizleri mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlayan bizlere ve dahası bu vatana ve bu millete layık olacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Ülkemizin her köşesinde Kafkas Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceğinizi biliyoruz. Kafkas Üniversitesi mensubu olmanın haklı gururunu hep birlikte taşımaktayız. Maalesef, son yıllarda Fen-Edebiyat fakültelerinin ve dolayısıyla mezunlarının bazı sorunları olduğu bir gerçektir. Mezunlarımızın iş bulma konusundaki sıkıntıları Fen-Edebiyat Fakültelerine tercihi de etkilemekte, hatta tartışılır hale getirmektedir. Ancak, tüm sorunlara rağmen açıklıkla ifade etmek isterim ki, Fen-Edebiyat Fakültelerinin olmadığı bir eğitim sistemi düşünülemez.

Değerli velilerimiz, değerli misafirlerimiz, sizleri burada görmekten, sizleri Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. 4 yıl önce bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınıza kendi çocuklarımızdan ayırmadan yarınları için gerekli tüm bilgi ve eğitimi verdiğimize inanıyoruz. Biz onlara güveniyoruz, sizler de güveniniz ve inanınız. Verdiğiniz emek ve katkılar için sizleri kutluyor, saygılar sunuyorum.

Ve çok kıymetli çalışma arkadaşlarım, bu günler bizim için gurur günleridir. Tüm emeklerimizin karşılığını aldığımız, sıkıntılarımızı unuttuğumuz gündür bugün. Her biri ile birçok anı paylaştığımız değerli öğrencilerimiz artık birer meslektaş olarak hayata atılmak üzeredir. Sizlere tüm emek ve katkılarınız ve bu güzel günde mezunlarımızı yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor nice mezuniyet yıllarına diyorum. Bu vesile ile kısa bir süre önce aramızdan ayrılan merhum Doç.Dr.Adnan ALDEMİR’i rahmetle anıyor, ailesine ve tüm camiamıza sabırlar diliyorum. Adının Fakültemiz amfilerinden birinde yaşayacak olması tek tesellimiz olmaktadır.

Konuşmama, mezuniyet törenimizi onurlandıran Sayın Rektörümüz başta olmak üzere, tüm katılımcılara teşekkür ederek son veriyor, Tüm mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Başaracağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Yolunuz açık olsun.”

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’da dereceye giren öğrencinin ödülünü verirken yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili gençler mutlaka ilk üniversiteye başladığınızda ve fakülte adımlarınızı attığınızda ne heyecanlıydınız, dört yıl geçer mi diye içinizden hayıflanmışsınızdır, ama şimdi eminim ki ne kadar çabuk geçti bu günler diye kendi kendinize soruyorsunuzdur. Artık hayata biraz daha gerçekçi yaklaşacaksınız, ne umutsuzluğa kapılacaksınız, ne de hayalperest olacaksınız. Önünüze gerçekçi hedefler koynun ona göre yolunuzu çizin. Önce ailenize ve sonra ülkenize olan sorumluluğunuzu bir kez hatırlatmak dilleğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ülkemizin geleceği siz sevgili gençler ben önce burda size emek veren ailelerinizi tebrik ediyorum, onları içtenlikle kutluyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan konuşmasını şöyle tamamladı: “Size gelecekte başarılar diliyorum bu güne kadar üniversitemizde hem üniversite adına, hem de fakülteler adına sizlere hizmet eden bütün öğretim üyesi arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Fen-Edebiyat Fakültelisinin bölümlerinden dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve diplomaları KAÜ Rektörü Prof. Dr Sami Özcan ve eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Rektör yardımcısı Prof . Dr. Mitat Şahin, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, Azerbaycan Baş Konsolos Yardımcısı Günay Ramazanova, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsoy Aksoy, bölüm başkanları, öğretim üyeleri tarafından verilerek tebrik edildiler.

Daha sonra öğrenciler keplerini havaya atarak mutluluk dolu anlar yaşadılar. Çalınan müzik eşliğinde öğrenciler doyasıya oyunlar oynayarak bu mutlu güne damgalarını vurdular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.