1. HABERLER

  2. KAÜ Eğitim Fakültesi'nden SERGİ
KAÜ Eğitim Fakültesi'nden SERGİ

KAÜ Eğitim Fakültesi'nden SERGİ

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerinin resim sergisi büyük Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı (GAMP) sergi salonunda açıldı.

A+A-
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerinin resim sergisinde her birime bir resim ve heykel atölyesi kuracaklarının müjdesini verdi.
Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerinin resim sergisi büyük Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı (GAMP) sergi salonunda açıldı. Serginin açılışını Rektör Abamüslüm Güven yaptı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Otlu yaptı. Öğrencilerin bir yıllık ders süresince ortaya koydukları eserlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü. Vatandaşların ve öğrencilerin de akın ettiği sergideki eserler tek tek incelendi. Eğitim Fakültesi resim branşı okutmanı Türkan Kara ziyaretçilere sergide yer alan resimlerin nasıl yapıldığı ve neler kullanıldığı yönünde ziyaretçilere bilgi verdi.
Sergiyi çok beğendiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, “Bu sergide şunu fark etti ki üniversitemizde bir atölye eksikliği var. Bu sergiyi gezerken bu eksikliğimizi tespit ettik. En kısa sürede bütün birimlerimizde resim ve heykele yönelik bu takım atölyeler oluşturacağız.” dedi.
Eğitim Fakültesi resim branşı okutmanı Türkan Kara da, “Sınıf öncesi ve okul öğretmenliği öğrencilerimizin ders içerisinde yaptıkları etkinlikleri sergiledik. Tamamen kendi sanatları olduğu için bunları saklamak istemedik. İnsanlarında görmesini istedik. Müfredat içerisindeki her eser sergide mevcut. Sulu boya, atık malzemeler, üç boyutlu çalışma, masklar başta olmak üzere onlarca eser 100’e yakın öğrenci tarafından sergilendi.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.