1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suriyeli Kadınlar 'Fuhuş'a Zorlanıyor!
Katliamının 2 Hükümlüsüne TAHLİYE !

Katliamının 2 Hükümlüsüne TAHLİYE !

3. Yargı Paketiyle 'Bahçelievler Katliamı'nın 2 hükümlüsü tahliye edildi.

A+A-

3. yargı paketiyle Bahçelievler katliamının 2 hükümlüsü Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu tahliye edildi

Bahçelievler katliamı" davasının hükümlülerinden Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazı durduruldu.

3. YARGI PAKETİ KAPSAMINDA

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda, ''Bahçelievler katliamı'' davasının hükümlülerinden Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar verdi.

HER BİR KİŞİ İÇİN 2 YIL KALDILAR

Başvuruyla ilgili duruşmaya Adanalı'nın avukatı Yalçın Kasaroğlu, Osmanağaoğlu'nun avukatı Mustafa Ekinci ile bütün müştekilerin avukatları Nezahat Gündoğmuş ve Erşen Sansal katıldı. Hakim, müşteki avukatlarının düzenlemenin iptal için Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi istemini reddetti. Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki cezaların infazlarının durdurulmasına karar verdi. Müşteki avukatlarından Erşen Sansal, duruşma çıkışında kararla ilgili ''7 kişiyi öldürdüler. Her bir kişi için yaklaşık 2 yıl cezaevinde kaldılar'' dedi.

ÇANAKKALE CEZAEVİ'DEN TAHLİYE EDİLECEK

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 Temmuz'da yürürlüğe giren 3. yargı paketini doğrultusunda, Adanalı ve Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar verdi. Adanalı ve Osmanoğlu yatmakta oldukları Çanakkale Cezaevi'nden tahliye edilecek. 7 TİP’linin katillerinden olan Bünyamin Adanalı’nın avukatı kanalıyla yaptığı tahliye başvurusu Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Kararda, Adanalı’nın 7 kez idam cezasının ağırlaştırılmış müebbete çevrilip, 25 yıla indirildiği vurgulandı ve "Yasayla cezası TMY kapsamına alınmadı, sanığın durumunda bir değişiklik olmadı, lehe infaz yasası uygulandı" denilmişti. Bu karara Adanalı itiraz etmişti. Hükmü veren Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı değerlendirdiği duruşmada infaz durdurma kararı verdi.

BAHÇELİEVLER KATLİAMI

Bahçelievler katliamı, Türkiye'nin yakın tarihindeki bir katliamdır. 8 Ekim 1978 günü Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz ve Kadri Kürşat Poyraz'ın Ankara'nın Bahçelievler mahallesinde Türkiye İşçi Partisi üyesi Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence isimli gençleri öldürmesine Bahçelievler Katliamı denmiştir. Kurbanların biri yastıkla boğularak, dördü kafa hizasından kurşuna dizilerek, diğer ikisi de Eskişehir yolunda öldürülmüştür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.