Katil Kendini Kahraman İlan ETTİ !

Katil Kendini Kahraman İlan ETTİ !

Norveç İşçi Partisi'nin gençlik kampını basarak onlarca kişiyi öldüren katil Anders Behring Breivik'in yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

A+A-

Norveç'te 77 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir katliama imza atan Anders Breivik’in yargılandığı davanın ikinci duruşması dün yapıldı. Breivik duruşmada akıl almaz sözler sarfetti.

Norveç İşçi Partisi'nin gençlik kampını basarak onlarca kişiyi öldüren katil Anders Behring Breivik’in yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı. 77 gencin katili Breivik ifadesinde skandal sözler sarfetti.

Breivik, asıl düşmanının çokkültürlülüğü savunan Marksistler olduğunu söyledi ve gerçekleştirdiği saldırıda bunu vurgulamak istediğini belirtti. Çokkültürlülüğe ve buna yol açan toplu göçlerle mücadele ettiğini söyleyen 33 yaşındaki katil, Avrupa’daki en güçlü üç politikacı, Sarkozy, Merkel ve Cameron da çokkültürlülüğün iyi bir şey olmadığına dikkat çekiyor” dedi.

Breivik, özellikle toplu göçe karşı mücadelesinde yalnız olmadığını savunarak Almanya’da 9 göçmeni ve 1 polis memurunu öldüren Nasyonal Sosyalist katillerden örnekler verdi. Breivik, bir başka örnek olarak da 7 yaşındaki İsveçli seri katil Peter Mangs’ı gösterdi.

“Gençler masum değildi”
Oslo’da devam eden davanın ikinci duruşmasında ifade veren Breivik, Utoya adasındaki baskını “Norveç’te iç savaş patlamasına engel olmak için” yaptığını söyledi. Breivik, öldürdüğü gençlerin "aslında o kadar da masum olmadığını” iddia etti.

Ütoya'da bulunanların arasında çocuk yaşta kimsenin bulunmadığını, hepsinin Norveç'teki İşçi Partisi’nin gençlik kolları üyeleri olduğunu söyledi.

“Halkım için yaptım”
Breivik, “Ben İkinci Dünya Savaşı’ndan beri Avrupa’nın en çarpıcı ve en karmaşık siyasi saldırısını gerçekleştirdim. Acil bir durum karşısında halkım ve kültürüm adına bu adımı attım” diye konuştu.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda bildirgesini okumak istediğini ısrarla söyleyen Breivik, okuduğu bildiride saldırıları halkının onuru için yaptığı iddiasını sürdürdü.

Breivik savunmasında, ''Küçük bir barbarlığın, daha büyük bir barbarlığı önlemek için gerekli olduğunu'' da savundu.

Kendini kahraman ilan etti
Breivik, savunmasında adeta kendini kahraman ilan etti. "Halkı için mücadele eden birey ya da grupların terörist olmadığını" söyleyen Breivik, Kızılderili Sitting Bull'un mücadelesinden örnek vererek, "Halkını beyazlardan korumak için mücadele verdi. Bugün kendisinden kahraman olarak söz ediliyor, terörist olarak değil" dedi.

“Pişman değilim”
Breivik, kendisinin narsist olduğu, sürekli giydiği kırmızı kazağı konusunda takıntılı olduğu ya da bakteri fobisi bulunduğuna dair iddiaları yalanlayarak bu tür ifadelerin “gülünç” olduğunu söyledi.

Narsistik ya da obsesif kişilik bozukluğu olmadığını vurgulayan Breivik, gerçekleştirdiği saldırıdan ötürü pişman olmadığını ifade ederek “Yine olsa yine yaparım” dedi.

Herhangi bir psikiyatrik rahatsızlığının olmadığını her fırsatta vurgulayan Breivik hakkında akıl sağlığının yerinde olmadığına dair rapor verilmişti. Böylelikle Breivik’in müebbet hapis cezasına çarptırılmak yerine bir psikiyatri hastanesine yatırılması gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.