1. HABERLER

  2. Newroz Kars'ta Coşkuyla KUTLANDI
Kartal ve Aydar TUTUKLANDI

Kartal ve Aydar TUTUKLANDI

Belçika'da PKK Kongra-Gel'e yönelik operasyonda tutuklanan 8 kişinin, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

A+A-
Belçika polisi tarafından yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra cezaevine konulan Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi bugün hakim karşısına çıktı.
Belçika’da 4 Mart günü düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra cezaevine konulan Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal, Zübeyir Aydar, Orhan Nuri Amil, Abdulselam Mustafa, Naim Acar, Bezari Adıgüzel ve Ali Hakim karşısında çıktı.
Sabah saat 11.00’da Adalet Sarayı’nda, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen mahkeme 13.30’da sona erdi.
Mahkeme çıkışında açıklama yapan savunma avukatlarından Selma Benkhelifa, Kartal ve Aydar’ın tutuklanmalarına ilişkin kararın 4 Mart baskınlarından önce alındığı söyledi. Benkhelifa, bu durumun, tutuklamaların Türkiye’nin talebi üzerine gerçekleştirildiğinin göstergesi olduğunu, 4 Mart baskınlarının da tutuklamaları haklı kılmak için delil toplamaya yönelik olduğu belirtti.
Mahkeme oturumu sırasında 4 Mart baskınlarıyla ilgili hiçbir sorunun sorulmadığını kaydeden Benkhelifa, “PKK’nin 2006-2008 yılları arasındaki, yürüyüş, protesto vb. genel faaliyetleri üzerinde duruldu” dedi.
Sabah erken saatlerinde mahkemenin görüldüğü Adalet Sarayı önünde, gözaltındakilerle dayanışma amacıyla aralarında Kon-Kurd Başkanı Nizamettin Toğuç ile çok sayıda KNK üyesinin bulunduğu 150’ye aşkın kişi toplandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.