1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. TÜİK'in İl ve İlçe Raporu... İl Olabilecek 25 İlçe Açıklandı
Karstaki Yaban Hayvanlara YEM

Kars'taki 'Yaban Hayvanlar'a YEM

Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürlüğü'nce yaban hayatı korumak amacıyla doğaya yem bırakıldı.

A+A-

Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürlüğü'nce yaban hayatı korumak amacıyla doğaya yem bırakıldı.

Kars'ta etkili olan kar yağışıyla birlikte her yer kar ile kaplanırken, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için çalışma başlatıldı. Susuz ilçesi Şelale bölgesine Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürlüğü ekiplerince keklik ve kuşlarının yem ihtiyacını karşılamak üzere 1 ton buğday bırakıldı.

Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Murat Doğanay, her tarafın karla kaplı olmasıyla birlikte yaban hayatı için doğaya yem bırakma çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Doğanay, "Biz şube müdürlüğü olarak faaliyetlerimiz arasında yaban hayvanlarını bu ağır geçen kış şartlarında besin takviyesinde bulunmak için yemleme faaliyeti oluşturmaktadır. Şuan bulunduğumuz mevki Kars ili Susuz İlçesi Şelale mevkiindeyiz. Özellikle kanatlı yaban hayvanları için 1 ton buğday kurumumuzca temin edilmiş, piyasadan alınmış ve bu mevkiide kurumumuz av koruma ekiplerince sahaya dağıtılmıştır" dedi.

Doğanay, "Karın yağması, kışın ağır ve sert geçmesi sebebiyle yaban hayvanları güçsüz düşmekte. Besin bulmakta zorlanmakta ve bir şekilde dışarıdan yem takviyesine, yem ihtiyacına sebep olmuşlardır. Bizde bu besin taleplerini karşılamak için mevcut alanlarda rutin olarak yemleme faaliyetlerimizi yapmaktayız" diye konuştu.

Çevre ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince Susuz Şelalesi'nde kayalıkların diplerine ve ağaçların arasına yaklaşık 1 ton buğday atıldı. Bölgede bulunan çil keklik ve diğer kanatlı hayvanların yem ihtiyaçları bu şekilde karşılandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.