1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ayhan Bilgen Tahliye Edildi
Karsta Tütün Denetimleri ARTACAK

Kars'ta Tütün Denetimleri ARTACAK

Kars İl genelinde tütün denetimi konusunda hassasiyetle davranıldığını ve denetimlerin daha sıkı yapılacağı bildirildi.

A+A-

Kars İl genelinde tütün denetimi konusunda hassasiyetle davranıldığını ve denetimlerin daha sıkı yapılacağı bildirildi.

Kars İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Tütün İl Koordinatörü Uz. Dr. Kavak, il genelinde tütün denetimi konusunda hassasiyetle davranıldığını ve denetimlerin daha sıkı yapılacağını söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev alan tütün ve tütün ürünlerinin denetimlerinin yapılmasında görevli denetim elemanlarına, tütün denetimi mevzuatı ve denetimin işleyişi konusunda eğitim düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde verilen eğitim, 19 denetim elemanının katılımıyla düzenlendi. Eğitimde öne çıkan konu, tütün denetimi konusunda daha etkin ve verimli çalışmanın sağlanması oldu.

Eğitim programında, Kars İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Tütün İl Koordinatörü Uz. Dr. Şeniz Kavak, 4207 Sayılı Kanun ve mevzuat hakkında bilgi verdi. Sağlık Müdürlüğü Tütün Birimi Sorumlusu Osman Özlü ve şube elemanı Cemile Alemdar ise denetimlerin işleyişi ve nasıl yapılacağı konusunda denetimcileri aydınlattı.

Kars İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Tütün İl Koordinatörü Uz. Dr. Kavak, Sağlık Bakanlığı'nın sigarayı bırakmayı teşvik edecek önemli atılımlarda bulunduğunu ve başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

Kavak, "Bu çalışmalardan biri olan ‘Dumansız Hava Sahası’ politikasının başlatıldığı günden bu yana çok ciddi bir yol kat edilmiş ve sonuç itibariyle ülkemiz yüzde 100 Dumansız Hava Sahası haline getirilmiştir. Bu anlamda bizim de il genelinde yaptığımız denetimler, bu önemli amacın gerçekleşmesine katkı bakımından büyük önem taşımaktadır. Hassasiyetle yaklaştığımız ve çok önemsediğimiz bu denetimlerin sayısının ekiplerimiz tarafından artırılacağını burada hatırlatmak istiyorum. 2011 yılı Mart ayından itibaren aksaklık tespitinde cezai işlem yetkisi belediyeden alınarak mahalli mülki amirlere devredildi. Biz de yaptığımız denetimlerin ardından gerekli bilgileri mahalli mülki amire aktaracağız ve konuyla ilgili olarak gereken ceza ilgili kurum, kuruluş ya da işletmelere kesilecektir.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.