1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Motosikletliye Çarpıp Kaçtı
Karsta Trafik Haftası ETKİNLİKLERİ

Kars'ta Trafik Haftası ETKİNLİKLERİ

Kars'ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

A+A-

07-13 Mayıs Karayolları Trafik Haftasının açılış töreni, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programla başladı.

KHA'nın haberine göre, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, “Sürücü, yaya ve yolculardan oluşan insan unsurunun, trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi ve bu kurallar demetine uyma alışkanlığı kazanması, eğitim ve denetim gibi yöntemlerle olabilmektedir” dedi.
Vali yardımcıları Ünal Coşkun, Murat Demirci, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör vekili Prof. Dr. Mithat Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Şemsiddin Çetin, daire amirleri, okul geçit görevlisi öğrenci ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlaşan programda trafikte uyulması gereken kurallar ve insan unsuru ön plana çıkarıldı. Program sunucusu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür vekili Levent Kürşat, insan unsurunun önemine değinerek, eğitimin önemine vurgu yaptı.

Trafik Haftası nedeniyle çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile yılın başarılı trafikçileri ve yılın sürücüsüne ödüllerin verilmesiyle program devam etti.
İlköğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren: 1.Mihralibey İlköğretim Okulu 8/C sınıfı öğrencisi Deniz Yıldırım, 2.Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu 8/B sınıfı öğrencisi Yudum Araz, 3.Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencisi Hakan Ilgar’a ödüllerini Vali yardımcısı Murat Demirci verdi.
Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen öykü-makale yarışmasında dereceye giren 1.Kars Fen Lisesi 10/B sınıfı öğrencisi Tülay Boy, 2.Kars Fen Lisesi 10/B sınıfı öğrencisi Kübra Nur Şuekinci ile 3.Hüsnü M.Özyeğin Anadolu Lisesi 10/A sınıfı öğrencisi Zehra Ekinci ise ödüllerini Adalet Komisyonu Başkanı Temir Keskin’den aldılar.
Afiş-Slogan yarışmasında dereceye giren 1.Faik-Fikriye Torunoğulları Anadolu Lisesi 9/B sınıfı öğrencisi Ayça Özbey, 2.Gazi Kars Anadolu Lisesi 10/B sınıfı öğrencisi Sevgi Altıalay ile 3.Gazi Kars Anadolu Lisesi 10/A sınıfı öğrencisi Buse Nur Aladağ’a da ödüllerini KAÜ Rektör vekili Prof. Dr. Mithat Şahin verdi.
Yapılan değerlendirilmede Mayıs 2011 ve Mayıs 2012 tarihleri arasında örnek sürücüsü seçilen Cafer Daşdemir’e de ödülünü Vali yardımcısı Ünal Coşkun takdim etti.
İl Jandarma Komutanlığınca yılın trafik görevlisi seçilen Trafik Tim Komutanlığında görevli Uzm. J.V. Kad. Çvş.İhsan Kuşça’ya ödülünü Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Emniyet Müdürlüğü’nce yılın trafik görevlisi seçilen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Abdurrahman Bulut’a da ödülünü İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Şemsiddin Çetin takdim etti.
Burada bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, “Trafik denilince aklımıza taşıtlar gelir. Oysa ki trafik yol ve çevresi ile insanı da içerisine alan çok geniş bir olgudur. Trafik kazalarında her ne kadar araç, yol ve yol çevresinin faktörel etkileri olsa da kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı yüzde 90’ların üzerindedir. Dolayısıyla sürücü, yaya ve yolculardan oluşan insan unsurunun, trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi ve bu kurallar demetine uyma alışkanlığı kazanması, eğitim ve denetim gibi yöntemlerle olabilmektedir. İşte Karayolları Trafik Haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek bu haftanın amacına ulaşmasına katkı sağlayabiliriz.” dedi.
Çakmak daha sonra şunları söyledi: “Kars Emniyet Müdürlüğü olarak, sayın valimizin himayelerinde, milli eğitim müdürlüğümüzle koordinasyon içerisinde, sadece trafik haftasında değil bütün bir yıl boyunca, özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın trafik konusunda bilinçli birer birey olarak yetişmelerine katkı sağlanması amacıyla, alanında uzman personelimizce verilen teorik ve uygulamalı eğitimden sonra, öğretmen ve öğrencilerimize “Okul Geçidi Görevlisi” kimlik kartları dağıtılmakta ve okul giriş-çıkış saatlerinde trafik görevlilerimizin yetersiz kaldığı durumlarda, öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde eğitim yerlerine gidip gelmeleri sağlanmaktadır. Bu bağlamda 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında çeşitli okullardan 34’ü öğrenci 6’sı öğretmen olmak üzere toplam 40 gönüllümüze okul geçidi görevlisi kimlik kartları dağıtılmıştır. Yine gerek şehir içi, gerekse şehirlerarası yollarımızda 7 gün 24 saat esasına göre, radar, emniyet kemeri ve alkollü araç kullanma denetimleri başta olmak üzere bütün denetim ve kontrollerimiz aralıksız devam etmektedir.”
2011 yılı itibariyle Kars’ta genelinde; Yük taşıyan araç ve sürücülerin denetim sayısı 11 bin 438, Radarla hız denetim sayısı bin 857, Alkol denetim sayısı 2 bin 150, Emniyet kemeri denetim sayısı 8 bin 894, Kırmızı ışık denetim sayısının ise 657 olduğunu belirten Çakmak, “2011 ve 2012 yıllarının ilk dört aylık döneminde ilimiz genelinde meydana gelen trafik kazalarına baktığımızda; 2012 yılında yüzde 6’lık bir düşüş olduğunu görmekteyiz. Unutulmamalıdır ki trafik kuralları insanlarımızı sıkmak için değil, felaketten korumak için düşünülmüştür. Toplumun bütün katmaları olarak bizler, üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde birlikte yerine getirirsek, trafik kazalarının azalacağı tartışılmaz bir gerçektir. Trafik kazalarını önlemede çocuklarımıza da çok büyük görevler düşmektedir. Lütfen yolculuklarınız esnasında trafik kurallarına uymaları konusunda anne ve babalarınızı uyarın, yapılan kural ihlallerinin çok büyük kayıplara neden olabileceğini onlara hatırlatın. Bu vesileyle hepinizin trafik haftasını kutlarken, bütün yol kullanıcılarına kazasız, belasız ve sağlıklı günler diler, hepinize saygılarımı sunarım.” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.