1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 26 Öğretmen Tutuklandı
Karsta TKDK Üç Projeyi Kabul ETTİ

Kars'ta TKDK Üç Projeyi Kabul ETTİ

TKDK Kars İl Koordinatörlüğü'nün açtığı 7'inci çağrısına, 3 proje başvurusu yapıldığı bildirildi.

A+A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü'nün açtığı 7'inci çağrısına, 3 proje başvurusu yapıldığı bildirildi.

TKDK'dan yapılan yazılı açıklamada, bu projelerin turizm ve arıcılıkla ilgili projeler olduğu belirtildi.

Yapılacak inceleme sonucunda 3 projenin uygun görülmesi halinde, Kars'a yapılacak yatırımın toplam değerinin 1 milyon 600 bin lira olduğu ifade edildi.

Projelere TKDK tarafından verilecek destek tutarının ise 523 bin lira olacağı bildirildi.

Başvuruda Bulunan Projeler:

Kırsal Turizm tedbirinde Sarıkamış’ta yapılması planlanan White Park Konaklama Tesisi, projenin toplam yatırım değeri 1,415 milyon TL, uygun yatırım miktarı 930 bin TL, TKDK tarafından verilecek destek tutarı ise 465 bin TL olacak.

Arıcılık tedbiri kapsamında 2 proje sunulmuş olup bunlardan bir tanesi Asker Aras tarafından verilmiştir, Kağızman’da yapılacak olan projenin değeri 90 bin TL, verilecek destek tutarı ise 45 bin TL’dir.

Diğer Arıcılık Projesi ise Sarıkamış’ta Ali Rıza Yalçınkaya tarafından yürütülecek yatırımın toplam tutarı 88 bin TL’dir. Projeye TKDK tarafından verilecek destek 44 bin TL olacaktır.

TKDK tarafından planlı Başvuru Çağrıları kapsamında 8. Çağrı dönemi 3 Aralık 2012- 2 Ocak 2012 olarak ilan edilmiştir. Konu hakkında daha detaylı bilgiler www.tkdk.gov.tr internet adresinden veya yardım masalarının 444 85 35 no’lu telefondan elde edilebilir.

İlgili Haber

DESTEKLENEN YATIRIMLAR TAMAMLANIYOR

Kars İl Koordinatörlüğü’ne başvuruda bulunan yatırımcıların projeleri bir bir hayata geçiyor.

Bunlardan birisi Karslı işadamı Fatih Aslan tarafından Selim İlçesi Eskigeçit Köyünde yapılan 100 Başlık Süt Üretme Çiftliği. Çiftliğin uygun yatırım tutarı 2 milyon TL ve TKDK tarafından projenin yüzde 65’i desteklenecek olup hibe tutarı 1,3 milyon TL olacak. Proje kapsamında tesiste günde 2 ton süt üretimi gerçekleştirilecek.

Proje sadece hijyenik standartlarda süt üretimini değil aynı zamanda hayvan sağlığı ve çevre kirliliği konularında da AB standartlarını karşılayan bir tesis oluyor.

Kars İl Koordinatörlüğü’ne başvuruda bulanan yatırımcılardan bir diğeri de Haluk Deda’nın sahibi olduğu Kuras Tarım Hayvancılık tarafından yapılan 300 Küçükbaş kapasitesine sahip Et Üreten Çiftlik projesi. Proje Selim İlçesi Köprübaşı Mahallesinde hayata geçiyor.

Projenin uygun yatırım değeri 1,21 milyon TL ve TKDK tarafından desteklenen hibe tutarı 730 bin TL olacak.

Bu yatırımda diğer TKDK tarafından yatırımlar gibi hem hayvan refahı hem de çevre kirliliği konularında AB standartlarını karşılamakta.

TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt da, tesisleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.