Karsta Tarım ve Hayvancılık TOPLANTISI

Kars'ta Tarım ve Hayvancılık TOPLANTISI

Tarım Bakanı Mehti Eker'in de katılacağı 'Tarım ve Hayvancılık' konulu toplantının Kars'ta yapılacağı kaydedildi.

A+A-

Tarım Bakanı Mehti Eker’in de katılacağı ‘Tarım ve Hayvancılık’ konulu toplantının Kars’ta yapılacağı kaydedildi.

Kars’ta tarım ve hayvancılıkla uğraşanların katılımıyla yapılacak olan toplantıda ‘Et ve Balık Kurumu’nun yeniden açılması hadefleniyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars Milletvekili Yunus Kılıç'tan geldi.

Yunus Kılıç; “Kars tarım ve hayvancılığın en ön plana çıkarılması gereken bir şehir! Tabi insanımızın en büyük emeği hayvancılık üzerine dolayısıyla bu hayvancılık noktasında halkımız Kars insanı, Doğu Anadolu insanı burada tabi sadece Kars ölçeğinde de düşünmemek lazım. Iğdır, Ardahan ve Artvin’i de bunun içerisine katmak lazım” dedi.

Kılıç; “Kars’ta eskiden ET Balık Kurumu’nun devlette olduğu zamanlarda vatandaşın şöyle kendine bir güveni vardı. Evet biz hayvancılık yapıyoruz. Hayvanımız kendi imkanlarımız şekillenir ise kışın bakacağız. Gelecek saneye devrettireceğiz. Ama imkanımız olmazsa yanımızda devlet var. Et Balık Kurumu var. Kestireceğiz üç aşağı beş yukarı güveneceğiz. Paramızı alacağız cebimize koyacağız. Ya da daha başka hayvan alıp kışı öyle geçireceğiz. Fakat Et Balık Kurumu bir şekilde elden çıkarılmasıyla birlikte ülkemizin genelinde olduğu gibi, Kars ta da böyle bir sıkıntı yaşandı. Fakat bu süreçte görüldü kü, Et Balık Kurumu Kars’ın en önemli kurumu olmazsa olmaz kurumu. Çiftçinin güvendiği ve toplu hayvan kesiminin yapılabildiği depolanabildiği bir kurum. Şimdi bu duygu biz de kendimde bu işin içerisinden gelmiş birisi olarak, bu duygu bizde şekillendi. Bunun alt yapısını Ankara’ya gider gitmez oluşturmaya başladık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum