1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Kars'ta Sosyal Bilimler Lisesi AÇILACAK
Karsta Sosyal Bilimler Lisesi AÇILACAK

Kars'ta Sosyal Bilimler Lisesi AÇILACAK

Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılan bina, Sosyal Bilimler Lisesi olarak açılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi.

A+A-

Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılan bina, Sosyal Bilimler Lisesi olarak açılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi.

Kafkas Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılan bina, Sosyal Bilimler Lisesi olarak açılmak üzere Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildi. Tahsis edilen binada Sosyal Bilimler Lisesinin açılması Milli Eğitim Bakanlığı'na teklif edildi.

MURAT ÇOBANOĞLU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Yatılı olarak açılacak Sosyal Bilimler Lisesi'nin eğitim süresi bir yılı hazırlık sınıfı olmak üzere toplam 5 yıldır. Okulun açılmasıyla birlikte Kars ilinde eğitim ve öğretim açısından eksikliği hissedilen önemli boşluk giderilmiş olacak ve Kars ili eğitim ve öğretimine önemli katkı sağlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne Kars Valisi Ahmet Kara'nın teklifleriyle açılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi'ne Kars ilinin yetiştirdiği değerli halk şairi ve devlet sanatçısı unvanına sahip Murat Çobanoğlu adı verilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.