1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Mendil Satan Çocuklara TEPKİ
Karsta Mendil Satan Çocuklara TEPKİ

Kars'ta Mendil Satan Çocuklara TEPKİ

Kars'ta cadde ve sokaklarda zorla vatandaşlara mendil satmak isteyen çocuklara vatandaşlar tepki gösteriyor.

A+A-

Kars'ta cadde ve sokaklarda zorla vatandaşlara mendil satmak isteyen çocuklara vatandaşlar tepki gösteriyor.

Sabahın erken saatlerinde aileleri tarafından cadde ve sokaklara gönderilen çocuklar, özellikle üniversite öğrencilerine adeta yapışırcasına zorla mendil satıyor. Erkek arkadaşlarıyla birlikte cadde ve sokaklara çıkan öğrencilere, yapışarak; “abi sevdiğinin hatırı için, abla sevdiğinin canı için bir mendil al” diyerek duygu sömürüsü yaparak mendil satmaya çalışan çocuklar zaman zaman vatandaşlardan da tepki görüyor. Zorla mendil satmayı alışkanlık haline getiren çocuklara ne polis, nede zabıta müdahale etmiyor.

YETKİLİLERİN BU KONUYA ÇÖZÜM BULMASINI BEKLİYORUZ

Hafta sonları cadde ve sokaklara alışveriş yapmak için çıkan vatandaşlar, kendilerine yapışan mendil satan çocuklardan rahatsız olduklarını belirterek, yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını istediler.

Mendil satan çocukların kendilerini aşırı derecede rahatsız ettiğini ifade eden vatandaşlar; “Korkumuzdan caddeye çıkamıyoruz. Caddeye çıktığımızda mendil satan çocuklar peşimize düşüyor. Birinden kurtuluyoruz. Bir başkası yapışıyor. Zorla mendil satıyorlar. Peşimizi bıraksınlar diye mecburen mendil almak zorunda kalıyoruz. Kars’ın en kalabalık caddesinde bu işi yapıyorlar. Ama maalesef ne polis, ne de zabıta görevlileri buna dur demiyor. Bu çocuklar bizleri canımızdan bezdirdi. Lütfen bir çözüm bulun” dediler.

KARS VALİSİ’NDEN BU KONUYA EL ATMASINI İSTİYORUZ

Kars Kafkas Üniversitesi’nde okuduklarını belirten bir grup öğrenci; “Türkiye’nin hiçbir yerinde bu şekilde değil. Bu çocuklar bizleri huzursuz ediyor. Mendil almak zorunda bırakıyorlar. Mecbur muyuz bu çocuklardan mendil almaya. Zaten kıt kanat geçiniyoruz. Cebimizde 3-5 lira harçlığımız oluyor. Onu da peşimizi bıraksınlar diye mendil satan çocuklara veriyoruz. Biz Kars valisinden bu konuya çözüm bulmasını istiyoruz. Adeta bu çocuklar bizim kabusumuz oldu. Korkumuzdan cedde ve sokaklara çıkamıyoruz” diye tepki gösterdiler.

Faikbey Caddesi üzerinde kendilerine mesken tutan mendil satan çocuklar, caddeden geçen vatandaşlara edata yapıyor. Zorla vatandaşlara mendil satan çocuklara esnaflarda tepki gösteriyor.

Mendil satan çocukların işyerlerine gelen müşterileri aşırı derece de rahatsız ettiklerini belirten esnaflar, yetkililerden çözüm bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.