1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Seçimlerde 32 ilden 74 Bağımsız Aday
Karsta Kılıçdaroğlu Rüzgarı ESTİ

Kars'ta Kılıçdaroğlu Rüzgarı ESTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kars Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Kars’a pek çok kez geldiğini, ancak ilk kez bu kadar mağdur edildiğini gördüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, aydınların, çiftçilerin, üreticilerin, alın teri döken, emeğiyle geçinen, barışı, kardeşliği içselleştirmiş kişilerin kenti Kars’ın AK Parti iktidarı döneminde zor günler geçirdiğini söyledi.

Kars, Ardahan ve Iğdır’da 1 milyon 200 bin olan canlı hayvan sayısının 300 bine düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Size sözüm var, yetki verin halkın iktidarında Kars’ı eski görkemli günlerine tekrar kavuşturacağız. Karslı üzerine düşeni yaptı. Geldiler vaat ettiler, “şunu yapacağız, bunu yapacağız” dediler. Karslı da dedi ki: Madem yapacaksın söz sana milletvekili veriyorum. Verdi de. Onlar ne verdi Kars’a? Açlık ve yoksulluk verdiler. Karslıdan bir isteğim var. Benim söylediklerim doğru değil ise AKP’ye oy vermeye devam. Benim söylediklerim doğru ise AKP’yi sandığa gömmeye hazır mısın? Beraber mücadelesini vereceğiz. Beraber kavgasını vereceğiz.”

Kars’ta Şeker Fabrikasının özelleştirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Size sözüm var. 13 Haziran’da halkın iktidarını kuralım, sadece Kars’ta değil, Doğu ve Güneydoğu’daki hiçbir şeker fabrikasını özelleştirmeyeceğiz. Orada çalışacaklar, orada üretecekler” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir televizyon kanalında tartışma teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: “Ben AKP’nin ve yöneticilerinin gövdesini silkeliyorum, dallarını da siz silkeleyeceksiniz. Hep beraber yapacağız biz bunu. İki de bir zamcı Recep diyor ki: Efendim Kemal Kılıçdaroğlu, şunu yaptı, bunu yaptı. Eyvallah diye bilirsin. Ben ona bir çağrıda bulunuyorum. Sen yürekli adamsan gel, televizyona beraber konuşalım. Kim doğruyu söylüyor, kim halkı kandırıyor? Karşıma çıkabilir mi? Ben de biliyorum çıkamaz. Çıkması için iki şart lazım. Bir; temiz olması lazım, verilmeyecek hesabının olmaması lazım. İki; mangal gibi yürek lazım. Ben ne söylüyorsam, neyi ifade ediyorsam bilin ki doğrudur. Yanlışsa gelir karşıma der ki: Sen yanlış söylüyorsun, bak belgesi buradadır. Ben doğruyu söylüyorsam, gelsin karşıma ona neleri yapacağımı o çok daha iyi bilir. Korkuyor zaten. Niye diyorum zamcı Recep? En son benzine bir zam daha gelmiş. İnsaf, insaf artık. Çiftçi dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini, ilacını, elektriğini, yemini kullanır. Yetmiyor bir zam daha. Ne söyleyeyim ben şimdi buna? Allah aşkına zamcı Recep dediğim zaman haksızlık mı yapıyorum? Sabah zam, akşam zam. Olmaz, olmaz. Benim çiftçiye sözüm var, mazotu 1, 5 lira yapacağım. Ne derlerse desinler, ne söylerlerse söylesinler. “Efendim kaynağını nereden bulacaksın?”. Bu memlekette kaynak var. Biz biliriz kaynağı nereden bulacağımızı. Hortumları keseceğiz. Hiçbir evde çocuklar yatağa aç girmeyecek. Hiçbir aile 'benim gelirim yok çocuklarıma kahvaltı veremiyorum” diyemeyecek.”

“GÖNDERDİĞİNİZ VEKİLLERİNİZ İYİ UYUDULAR”
CHP’nin “önce insan”, insanı düşüncesiyle, etnik kimliğiyle, inançlarıyla Allah’ın yarattığı en değerli varlık olarak gördüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, hiç kimseyi ötekileştirmediklerini savundu.

Türkiye’deki yoksulluğu bitirmek için aile sigortasını getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, 1971’de Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosundan bir yasa geçtiğini, uluslararası çalışma örgütünün 102 sayılı sözleşmesinin bir kanunla kabul edildiğini anlattı. Bu sözleşmeye göre, Türkiye’nin 9 sigorta dalından biri olan aile sigortasını getireceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yıl kaç 1971. Şimdi 2011. Allah’ın izniyle 40 yıllık hayali gerçekleştireceğim. Bu ülkede çocuklar yatağa aç girmeyecek” diye konuştu.

Kars’taki hayvan pazarını ziyaret ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bir Allah’ın Kulu bile çıkıp "benim şikayetim yoktur” demedi. Herkes şikayet ediyor. Ve orada güzel bir laf duydum. Diyor ki: Mazot bitti beygire kaldık. Dana gitti Angus’a kaldık. İşte zamcı Recep’in ülkeye getirdiği tablo bu. Bu tabloyu Karslılar içine sindirmiyorsa 12 Haziran’da sandığa gidecekler ve yeniden, ama yeniden düşünsünler. İki dönemdir Kars AKP’ye güzel davrandı. Ben güzel davrandılar diyorum, arkadaşımız diyor ki: Evet Mecliste güzel uyudular. Sizin seçip Parlamentoya gönderdiğiniz vekilleriniz iyi uyudular. Ben de biliyorum. Aslında ben bu kadar konuşuyorum, ama acaba hata mı yapıyorum diye de düşünüyorum. Neden biliyor musunuz? İki dönemdir parlamentodayım. Çıkıp da bir AKP milletvekilinin “ya Kars’ın böyle bir derdi var, sorunu var. Kars’ın sorunu çözülsün” dediğini duymadım.”

Haberin Öncesi

KILIÇDAROĞLU, KARS’TA HAYVAN PAZARINI ZİYARET ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting için geldiği Kars’ta bu sabah erken saatte hayvan pazarını gezerek çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Seçim çalışmaları kapsamında dün akşam saatlerinde havayolu ile Kars’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah saatlerinde hayvan pazarını ziyaret etti.

Çiftçi ve esnafın sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu, büyük ilgi gördü. Kılıçdaroğlu’na dert yanan çiftçiler, hayvanları pahalıya aldıklarını ve satamadıklarını, ot ve samanın para etmediğini söylediler.

Kılıçdaroğlu’ndan bu sorunları meclise taşımasını da isteyen çiftçiler, Kars’ın en büyük sorununun da işsizlik olduğunu vurguladılar.

Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, Kars ve Ardahan il teşkilatlarıyla, milletvekili adayları eşlik etti.

KILIÇDAROĞLU, TARİHİ KARS EVİ’NDE
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kılıçdaroğlu, Kars’a büyük yatırımları olan Merhum İşadamı Tuncer Güvensoy’un satın alarak restore ettirdiği tarihi Kars Evi’ni ziyaretinde, eve hayran kaldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, miting için geldiği Kars’ta tarihi Kars Evi’ni ziyaret etti. CHP genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, Kars ve Ardahan il yönetimleri ve milletvekili adaylarıyla birlikte ziyaret ettiği Kars Evi’nde sabah kahvaltısı yapan Kılıçdaroğlu, Kars’ın tarihi misyonunun her zaman ön planda olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu’nu ve beraberindekileri ağırlayan merhum İşadamı Tuncer Güvensoy’un eşi Hatice Güvensoy, bu tarihi Kars Evi’ni 15 yıl önce merhum eşi Tuncer Güvensoy ile birlikte alıp restore ettirdiklerini söyledi.


Amaçlarının yok olup giden Kars kültürünü canlandırmak, koruma altına almak ve tarihe yeni bir imza atmak olduğunu da belirten Güvensoy, “Eşim Karslı olduğu için doğup büyüdüğü memleketine hizmet etmeyi arzu ediyordu. O amaçla da bu evi restore ettirdik. Daha sonra eşim en büyük hayali olan Kar’s Otel’i yaptırdı. Otelin yapım sürecinde otelin her işiyle ilgilendi, Kars’a sık sık gidip geldi. Ama hastalığı nedeniyle hayata gözlerini yumunca açılışını göremedi. Bu bizim içimizi halen acıtıyor.” dedi.

Güvensoy ayrıca, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da hem evin tarihi özelliği hem de kişisel ilişkileri nedeniyle burada kahvaltı etmeyi tercih ettiğini de ifade ederek, “Evimiz 1890 yılında yapılmış eski tarihi bir Rus binasıdır. Karslı hemşehrilerim dahi iyi bilirler. Burası Rus Taş Evi olarak bilinirdi ve koruma altına alınmıştı. Bizde burasını 15 yıldır en iyi şekilde koruyoruz.” şeklinde konuştu.

KARS’TA İLK RESTORE EDİLEN EV
Bu evin Kars’ta ilk kez restore edilen bir ev olduğunu da vurgulayan Güvensoy, “Her gelişimde Kars sokaklarında özellikle dolaşırım. Evleri, yaşamları ve mimari yapıları incelerim. Kars’ta böyle restore edilen ikinci bir evi görememek ise bizi çok

üzüyor. İçi dışı restore edilmiş ikinci bir ev daha görmek isterdik.” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da evin hatıra defterine şunları yazdı:
“Tarihi korumak ve yaşanılır kılmak insanlığa yapılan bir hizmettir. Bu mekanı yaşanılır kılanlara isten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Nisan ayı içinde İnsanlık Anıtı’nın yıkılmaması için sanatçılarla düzenlenen mitinge katılmak için Kars’a gelen ve Tarihi Kars Evi’ni ziyaret eden İlhan Cihaner de evin hatıra defterinde duygularını şöyle dile getirmişti: “konukseverliğiniz, bu güzelliklerin geleceğe aktarılması için gösterdiğiniz çaba için öncelikle bir hemşehri ve yurttaş olarak tüm kalbimle teşekkürlerimi sunuyorum”

Hatice Güvensoy’un günler süren hazırlığıyla Kars mutfağının vazgeçilmezleri Kars Kaşarı, Gravyer Peyniri, Çeçil Peyniri, Çakmak Peyniri, Tereyağı, Kaymak, Kete, Maviş, Yumurta, Lavaş, Pide, Kars Petek Balı, Kars Helvası, Kağızman Pestili, Kağızman Kaysısı ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.