1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Çiçek Açtı
Karsta Kentsel Dönüşüm ÇALIŞMALARI

Kars'ta Kentsel Dönüşüm ÇALIŞMALARI

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kentsel Tasarım Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentte önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kentsel Tasarım Projesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentte önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Bozkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaleiçi Mahallesi'ndeki Evliya Camisi'nin ve Hasan Harakani Türbesi'nin inanç turizmi açısından önemli olduğunu belirterek, Kars'ın söz konusu projelerle görsel anlamda ön plana çıkacağını vurguladı.

Altyapı ve üst yapıda önemli yol kat ettiklerini vurgulayan Bozkuş, "Önümüzdeki yıl görsel olarak Kars'ın çehresi değişecek. Özellikle Kentsel Tasarım Projesi ile Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında şehrimizde önemli çalışmalarımız olacak. Artık Kars, görünüm itibarıyla insanların ilgisini çekecek" diye konuştu.

Tarihi değerleri olan, binlerce yerli ve yabancı turisti çeken Kars'ın bundan sonra görülmesi gereken iller arasında ilk sıralarda yer alacağını belirten Bozkuş, şunları kaydetti:

"Yani Kars, her anlamda hak ettiği yere gelecek. Bunun için yoğun çaba sarf ediyoruz. Kentsel Tasarım Projesi kapsamında, projelendirilen yeni yapılaşmada Kaleiçi Mahallesi'nin geçmişteki tarihi ve mimari değerleri göz önüne alınarak, kale civarına gelen yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapabilmeleri, dinlenmeleri ve ihtiyaçlarını giderebilmeleri amacıyla kafeler, lokantalar ve hediyelik eşya satışı yapan dükkanlar yapılacak".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.