1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kars'ta Kayak Sezonu Erken AÇILDI
Karsta Kayak Sezonu Erken AÇILDI

Kars'ta Kayak Sezonu Erken AÇILDI

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 55 santimetreyi bulunca, kayak sezonu 45 gün erken açıldı.

A+A-

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 55 santimetreyi bulunca, kayak sezonu 45 gün erken açıldı.

Kasım ayının bol yağışlı geçmeszi üzerine Bayraktepe Kayak Merkezinde kristal karın kalınlığı 55 santimetreyi buldu. Kar kalınlığının kayak için ideal seviyeye ulaşması ile birlikte turizmciler sezona erken 'merhaba' dedi. Bayraktepe Kayak Merkezi, böylelikle Palandöken'den sonra Türkiye'de sezonu açan ikinci kayak merkezi oldu.

Sezon açılışı için dün (20 Kasım), Bayraktepe'de bir tören düzenlendi. Törene, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş (AKP), Vali yardımcısı Ünal Coşkun, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen (AKP) ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, "Çam ormanlarının ortasında deniz seviyesinden 2 bin 634 metre yükseklikte ki turizm cenneti Sarıkamış'a tüm kayakseverleri bekliyoruz" dedi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de "Kayak merkezine ulaşım çok kolaydır. İzmir'den, Ankara ve İstanbul'dan Sarıkamış'a gelip kayak yapmak en fazla iki saati almaktadır. Konaklama imkanları yeterlidir. Sarıkamış'ı daha çok tanıtarak, daha çok yatırım yapılmasını sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Bayraktepe Kayak Merkezi ilk kayakçılarını ağırladı. Teleferikle zirveye çıkan kayakçılar, Bayraktepe'de ilk kayağın tadını çıkardı. Törene katılanlar müzikler eşliğinde halaylar çekti, Kafkas Halk oyunları ekibi ise gösteri sundu. Kayak merkezinin ilk ziyaretçileri kayak tesisleri ve kaz heykeli önünde fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.