Karsta Kadınlardan Birtaneye DESTEK

Kars'ta Kadınlardan Birtane'ye DESTEK

Kars'ta yüzlerce kadın, Anneler Günü'nde Kars Bağımsız Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane'yi desteklediklerini açıkladılar.

A+A-

Kars’ta yüzlerce kadın, Anneler Günü’nde Kars Bağımsız Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane’yi desteklediklerini açıkladılar.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Binasından Digor Durağı’na yürüyüş yapan yüzlerce kadın basın açıklaması yaptı.

Kadınlar adına açıklama yapan Nuriye Erkmen: “Neredeyse 30 yıldır süren savaşın orta yerinde her türlü devlet şiddetine uğrayan anneler, barış ve diyalog için çaba gösteriyorlar. Zamanları yok matem tutmaya onlar başkaca gençler ölmesin diye uğraşıp duruyorlar…

Barış Anneleri yani “Cumartesi Anneleri” kayıplarını arayan kadınlar! Evet annelerin günü bu gün, fakat kimi annelerin mutsuzluklarının tarifi yok. Evlatlarını kaybeden kimi annelerin anneler gününü nasıl kutlayalım ki? Yüreği insan sevgisiyle dolu olanlar analar bu acıyı bu çileyi evladının imha edilişini! nasıl unutsunlar ki ,yaşamın yaratıcısı olan bu kadınlar büyük,güzel ,onurlu anneler….

Evet bu gün Anneler Günü, biz Karslı anneler; kanın gözyaşın ölümlerin yaşandığı ülkemizde nasıl anneler gününü kutlayabiliriz ki. Biz kadınız anneyiz. Bu gün bizim günümüz. Birileri bu gün bizim ne kadar kutsal varlıklar olduğumuzu söyleyip bizim varlığımız üzerinden kirli siyaset yapacaklar. Bu mukaddes günde bizim en değerli varlığımız olan çocuklarımız tutuklanırken, şifre skandalları ile gelecekleri çalınırken, öldürülürken birileri bu ülkede annelerin yaşadıklarını görmezden gelip anneler günümüzü kutlayacak…

Bismil’de katledilen Halil İbrahim Oruç’un annesi,Ceylan Önkol’un annesi,Kızıltepe’de katledilen Uğur Kaymaz’ın annesi daha niceleri bu savaşta sayıları 40 bin ya da daha fazlası telaffuz edilen yani öldürülenlerin anneleri yok mu? Var…

Başbakan Erdoğan diyor ki, "anneler ağlamasın” şunu da unutmasın;bu anneleri hatırlayacak evlatları yok …sizde evlatlarını yitiren kadınları unutmayınız ki artık gençler ölmesin,analar ağlamasın, onların sonsuz dinmeyen matemlerine son verilsin. Bununda yolu kalıcı barışın sağlanmasıdır. Bu günü kutlayan her siyasetçi samimiyse bu ülkeye kalıcı barışın gelmesi için seçim meydanlarında savaş çığırtkanlığı yapmaktan vazgeçip Kürt Sorununun demokratik çözümü için biz annelerin çığlığına ses verilsin.

Annelerin Anneler Günü’nün savaşın gölgesinde kutlanmadığı Türk’ü Kürt’ü Arab’ı etnik kimliği ne olursa olsun barış kardeşlik içinde kutlandığı bir günün yaşam bulması için; Biz Karslı anneler olarak buradan aydınım demokratım diyen herkese sesleniyoruz. Bu ülkeye kalıcı barışın gelmesi halkların kardeşliği ve ölümlerin son bulması için emek,özgürlük ve demokrasi bloğu etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Bloğun Kars Bağımsız Adayı bir kadın bir anne olan Mülkiye Birtane’yi desteklediğimizi buradan beyan ediyoruz.

Bizler bu ülkede yaşayan tüm kadınlar, Kürt, Türk, Arap, Süryani tüm kadınlar olarak acılarımız ortak, gözyaşlarımızın rengi aynıdır. Bunun için barış isteyen tüm annelerin gününü kutluyoruz. İnanıyoruz ki bir gün mutlaka özgürlük, adalet, eşitlik, barış gelecektir.

Çünkü bizler bunun için mücadele ediyoruz ve etmekten vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.