1. HABERLER

  2. Kars'ta Kadın Çiftçiler Yarıştı
Kars'ta Kadın Çiftçiler Yarıştı

Kars'ta Kadın Çiftçiler Yarıştı

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" 8 kadın çiftçinin rekabetine sahne oldu.

A+A-

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" 8 kadın çiftçinin rekabetine sahne oldu.

AA'nin haberinde, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Kars denildiği zaman ilk önce tarımın akla geldiğini belirterek, tarımın kalkınma anlamına geldiğini söyledi.

Kalkınmanın en tabandan başladığına değinen Coşkun, "Kalkınmayı tabandan başlatmadığınız zaman büyük şehirlerde ciddi sorunlar meydana geliyor. Öyle ki, varoşlar oluşuyor kentlerde. Kötü kentleşme, kötü ekonomi ve sosyolojik problemler. Bunları çoğaltabiliriz" dedi.

Coşkun, tarımdaki her gelişme ve kalkınmanın, büyük şehirlerde yaşamın sağlıklı sürdürülebilmesi için önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bugün yine özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gerek son dönemdeki projeleri gerekse bu tür yarışmalarla halkımızı bilinçlendirme çabası içinde olması memnuniyet verici. Burada ilçelerden gelenleri özellikle tebrik ediyorum. Köyden kalkıp bölgesel bir etkinliğe gelmek çok kayda değer bir şey. Yarışmacılarımızı, özellikle ilçelerden gelen yarışmacılarımızı tebrik ediyorum. Başarılı bir yarışma olmasını diliyorum."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün de, yarışmalarla, kadın çiftçilerin kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu artırmak istediklerini ifade etti.

Bugün düzenlenen il finalinde birinci olacak yarışmacının 22 Mayıs'ta Bingöl'de düzenlenecek bölge finalinde Kars'ı temsil edeceğini dile getiren Düzgün, "Bu yarışmada birinci olacak kadın çiftçimizin ilimizi bölge finalinde en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Daha sonra düzenlenen yarışmada, kadın çiftçiler kendilerine sorulan soruları yanıtlamaya çalıştı.

Yarışmada, Sarıkamış'ın Kalebaş Köyü'nden Özlem Kirman birinci, Digor'un Dağpınar Köyü'nden Hatun Yardımcıel ikinci ve Kağızman'ın Kötele Köyü'nden Birgül Aksu ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.