1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta Trafik Kazası: 1 Yaralı
Karsta İnşaat Sezonu UYARISI

Kars'ta İnşaat Sezonu UYARISI

Bayındırlık ve İskan Müdürü Ömer Bolat, havaların ısınmasıyla birlikte başlayan inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Bayındırlık ve İskan Müdürü Ömer Bolat, havaların ısınmasıyla birlikte başlayan inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bolat, “Bilindiği üzere bölgemizde uzun süren bir kış mevsimi yaşanmaktadır. Bu durum inşaat sektörünü olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sektöründe de canlanama başlayacaktır.” dedi.

Vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlardan birinin, kendilerinin ve kamunun yararı açısından projesiz ve ruhsatsız inşaat yapmamaları olduğunu ifade eden Bolat, “”Kamu yararı ve sağlığı açısından, kentleşme açısından, ekonomik açıdan faydalı ve yararlı binalar inşa edebilmek için bunlar olmazsa olmazlarımızdır.” diye konuştu.
Bolat, inşaatta çalışacak olan usta başından amelesine kadar işin erbabı olan kişiler olması gerektiğine de dikkat çekerek, “Bilindiği üzere 01.01.2011 itibariyle yapı denetim sistemi ilimize geldiğinden inşaat sektöründe daha disiplinli çalışmalar ortaya konulmaya başlanmıştır. Bu nedenle inşaatla ilgili olarak kural ve kaideler neyi gerektiriyorsa onlara uyulması şarttır.” şeklinde konuştu.
BİRİMLERLE VE MÜHENDİSLERLE İRTİBAT HALİNDE OLUNMALI
Bolat, Belediyede inşaat ruhsatı veren birimlerin mevcut olduğunu vatandaşların bu birimlerle ve işin projesini yapan mühendislerle mutlaka irtibatlı olmaları gerektiğini vurguladı.
MALZEMELER GEREKLİ DENETİME TABİ TUTULMALI
“Malzemelerin kaliteli, mukavemetli ve standartlara uygunluğu konusunda da birimlerimiz gerek ocaklarda gerek imalat alanlarında sürekli denetim halindeler” diyen Bolat, şöyle konuştu: “Hemşehirlilerimize açık yüreklilikle söyleyebilirim; müdürlüğümüzde son teknolojiyle donatılmış laboratuarımız bulunmaktadır. Bu laboratuarlarda inşaatlarda kullanılan beton, demir ve diğer malzemelerin inşat için yeterli mukavemete sahip olup olmadığı deneylerle tespit edilmektedir. İlimizin en ücra köşesinde bile olsa vatandaşlarımızdan ricamız bizlere ulaşsınlar inşaatta kullanılacak malzemelerden bizlere numuneler getirsinler. Demirinde mutlaka kullanılmadan gerekmektedir. Kısaca inşaatların tüm safhalarının denetimden mutlaka geçmesi gerekir. Denetimsiz inşaat yapılmaması gerekir. İnşaatın ana bünyesini oluşturan demir ve betonun laboratuar tahlilinin mutlaka yapılması gerekir. İlimiz sınırları içinde en ücra yerlerden dahi gidip numune alabileceğimiz deney yapabileceğimiz son teknolojiye hayız laboratuarımız bulunmaktadır. Bunu da ayrıca duyurmak isterim”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.