1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Aşık Şeref Taşlıova’nın Sazı Yine Kırıldı
Karsta Her Partiye BİRER VEKİL

Kars'ta Her Partiye BİRER VEKİL

Kars Kalesi, Ani Harabeleri, Sarıkamış Kayak Merkezi ile ünlü Doğu'nun serhat kenti Kars, önce üçe bölündü. Ardahan ve Iğdır'ın ayrılarak il olmasından sonra Kars'ın siyasi, ekonomik gücü önemli ölçüd

A+A-

Kars Kalesi, Ani Harabeleri, Sarıkamış Kayak Merkezi ile ünlü Doğu’nun serhat kenti Kars, önce üçe bölündü. Ardahan ve Iğdır’ın ayrılarak il olmasından sonra Kars’ın siyasi, ekonomik gücü önemli ölçüde azaldı.

2007’de AKP 2, MHP 1 milletvekilliği kazandı. MHP ve AKP 2011 seçimleri için listelerini değiştirdi ve şu andaki milletvekillerini aday göstermedi. Yani partiler, 2011 seçimleri için Kars’ta yeni adaylarla seçmenin karşısına çıktı. AKP listesinin başına Ulaştırma Bakanlığı, Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları genel müdürlüğü yapan Ahmet Arslan’ı, ikinci sıraya ise Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Kılıç’ı getirdi. MHP Gürcan Dağdaş’ın yerine Doktor Ümit Yılmazel’i koydu. CHP ise Kars’ta ANAP ve AKP’den birer dönem belediye başkanlığı yapan Naif Alibeyoğlu ile seçime giriyor.

AKP’den Ahmet Arslan’ın sürpriz şekilde liste başına getirilmesi, küskünlüklere yol açtı. Partililerin beklediği bir isim olmamasının AKP’de ciddi biçimde oy kaybına yol açacağı ileri sürülüyor. MHP ise Ümit Yılmazel’in liste başı olmasından memnun. CHP’nin bu seçimlerde önemli bir oy sıçraması yapması bekleniyor. Alibeyoğlu, Kars Kalesi’nin karşısına yaptırdığı ve barışı temsil eden, Başbakan Erdoğan’ın ‘ucube’ diye nitelendirdiği İnsanlık Anıtı’yla seçim boyunca Türkiye’nin gündeminde olmaya devam edecek. Kars’ta seçim toto oynayanlar, AKP, MHP ve CHP’nin birer vekil alacağını iddia ediyor.

Kars’ta BDP destekli bağımsız aday Mülkiye Birtane de seçileceğine inanıyor. Emekli İngilizce öğretmeni olan Bir tane, Kürt dilini tüm lehçeleriyle biliyor.

AKP

Ahmet Arslan: Ulaştırma Bakanlığı, Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Yunus Kılıç: Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi, profesör. Evli ve iki çocuk babası.

Suat Doğan: Sarıkamış ilçesinden, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukat. Evli ve iki çocuk babası.

CHP

Naif Alibeyoğlu: Arpaçaylı. 1999’da ANAP’tan 2004’te AKP’den Kars Belediye Başkanı seçildi.

Cengiz Daşdemir: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kars’ta avukatlık yapıyor.

Saffet Özdemir: Arpaçaylı. Eski Kars Belediye Başkan Yardımcısı. Kentsel politika planlamacısı.

MHP

Ümit Yılmazel: Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Ankara’da Doktor. Evli 2 çocuk babası

Harun Yenice: Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik Bölümü mezunu. Evli ve dört çocuk babası.

İrfan Topçu: Kars doğumlu, işadamı. Ortaokul mezunu. Evli, iki çocuk babası.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.