Karsta Evde Ağız ve Diş Sağlığı HİZMETİ

Kars'ta Evde 'Ağız ve Diş Sağlığı' HİZMETİ

Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlıkta dönüşüm projesi' kapsamında başlattığı 'Evde Ağız ve Diş Sağlığı' hizmeti Kars'ta da uygulamaya konuluyor.

A+A-

Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlıkta dönüşüm projesi' kapsamında başlattığı 'Evde Ağız ve Diş Sağlığı' hizmeti Kars'ta da uygulamaya konuluyor.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada bir başka bireye bağımlı olarak yaşamını idame ettiren yatalak hastaların ilk etapta bu hizmetten faydalanabilecekleri iletildi. Açıklama, evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan vatandaşların muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi amacıyla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bünyesinde evde sağlık hizmeti birimi kurulacak. Yaş sınırı yapılmaksızın tanısı konmuş kronik hastalığından ya da herhangi başka bir nedenden dolayı yatağa bağımlı kalan, hastaneye gidemeyen ya da götürülürken zorluklar yaşanan hastalar ve bir o kadar da hasta yakınları için umut olacak bu hizmetin çalışmalarına başlanmış olup, yakında faaliyete sokulacaktır. Kurulacak olan ekip, gerekli başvuruları yapan hastalarımızın evlerini ziyaret ederek evde ağız ve diş sağlığı hizmetini, vatandaşlarımızın ayağına kadar götürecek.

Kars merkezde başlayacak olan 'Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti'nin ilerleyen dönemlerde ilçelerde de faaliyete geçirilmesi de planlanıyor. Sosyal güvencesi olan vatandaşların hiçbir ücret ödemeden, mesai saatleri arasında bu hizmetten faydalanabilecek. Böylece hastalar kendi evinde, aile ortamından ayrılmadan, son derece hijyenik şartlarda tedavi edilerek yaşam ve sağlık kaliteleri yükseltilebilecek. Kısacası hastaların ve aileleri hiçbir zorluk çekmeden, yerinde, evde ağız ve diş sağlığı hizmeti alacak. Aynı zamanda bu hizmet sayesinde devletin, hasta bakım sürecini aile fertlerine yüklenmiş bir sorumluluk olmaktan çıkarmış olacak.

Açıklamada son olarak, İl Sağlık Müdürlüğü'nün, merkezde ve tüm ilçelerde evde sağlık hizmetini başarıyla yürütmekte olduğu, şimdi de bu hizmetin, ağız ve diş sağlığı alanında da uygulanacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.