Karsta EBK Hayvan Kesimlerine BAŞLADI

Kars'ta EBK Hayvan Kesimlerine BAŞLADI

Erzurum Et Balık Kurumu (EBK) anlaştığı Kars Kar-Et tesislerinde hayvan kesimine başladı.

A+A-

Erzurum Et Balık Kurumu (EBK) anlaştığı Kars Kar-Et tesislerinde hayvan kesimine başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in gezisi sonrası Kars'ta hayvan kesimi gündeme gelmişti... Konu ile ilgili Erzurum Et Balık Kurumu anlaştığı Kars Kar-Et tesislerinde hayvan kesimine başladı.

AK Parti Kars Milletvekilleri Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan çabalarıyla yeniden Kars'ta Et Balık Kurumu tarafından hayvan alınarak kesilmesi hayvan yetiştiricilerini memnun etti. Erzurum'dan Kars'a gelen Erzurum Et Balık Kurumu İşletme Üretim ve Alım Şefi Rıfat Demirez, hafta da 3 gün hayvan keseceklerini söyledi.

Demirez; "Haftada 3 gün kesim yapmayı düşünüyoruz. Şu anda sıra vermişiz 150 tane büyük baş hayvan kesimi için sıra vermişiz. Bugün 50 tane hayvan kesimi yapacağız. Yarın ve ertesi günde 50'şer hayvan kesimi gerçekleştireceğiz. Talepler çok iyi. Vatandaşlar telefon açıyorlar. Bizde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne yönlendiriyoruz. Şuana kadar alınan talep çok iyi" dedi.

Kars Kar-Et Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Dünyamalı Demir ise; bugünden itibaren hayvan kesimlerine başladıklarını belirtti.

Dünyamalı Demir; "Besiciler buradan hayvanlarını Kayseri'ye götürüyorlardı. Hayvan kesimi orada gerçekleşiyordu.

Besicilerimizin cebinden iki kamyondan yaklaşık 9 bin TL. çıkıyordu. Artık besicilerimiz Kayseri'ye gitmeyecek. 9 bin TL. para ceblerinde kalacak. Biz burada kesimlere başladı. Besiciler Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne müraacet ederek hayvanlarını burada kestirebilirler. Ben burada emeği geçen Milletvekillerimiz ve valimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Et Balık Kurumu'nun hayvan kesimlerine başladığı Kars'ta 3 gün kesim yapılacak. Yekililer şuana kadar yapılan müracaatların olumlu olduğunu kaydettiler. Talep arttığı takdirde günlük 100 büyük baş hayvan kesileceğini vurguladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.